ΚΟΣΜΟΣ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΑΣΑΝΤ-ΑΝΑΝ

Σε "θετικό" κλίμα διεξάγεται η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ και στον απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Αναν.

Ο Κόφι Άναν μετέβη σήμερα το πρωί στη Δαμασκό προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τον τερματισμό των βιαιοτήτων.

Ωστόσο, την ώρα που οι διπλωματικές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, ο συριακός στρατός βομβαρδίζει την Ιντλίμπ, προπύργιο των αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική χώρα.

"Είναι οι πιο σφοδροί βομβαρδισμοί από πότε που στάλθηκαν ενισχύσεις στις δυνάμεις του στρατού αυτή την εβδομάδα στην Ιντλίμπ. Είναι η αρχή μιας εφόδου", δήλωσε ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ραμί Άμπντελ Ραχμάν.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ έκανε γνωστό στον απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Αναν ότι η Μόσχα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε "ωμή ανάμιξη" στη χώρα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να μετάσχει σήμερα στο Κάιρο σε συνάντηση με τους ομολόγους του, του Αραβικού Συνδέσμου, εκ των οποίων ορισμένοι ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί για τη στάση που τηρεί η Ρωσία.

Παράλληλα, η επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, στην οποία μετέχουν η Αίγυπτος, το Σουδάν, το Ομάν, η Αλγερία και ο γενικός γραμματέας Ναμπίλ αλ-Αράμπι συνεδριάζει στην έδρα του παναραβικού οργανισμού, πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των αραβικών χωρών με το Ρώσο ομόλογό τους.

Ο Λαβρόφ, που έφθασε χθες στο Κάιρο έχει ήδη συναντηθεί με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και του Κουβέιτ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.