ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΣΤΟΝ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΓΚΟΥΝΤΑ

Η θεατρική ομάδα Κανιγκούντα γυρίζει τον χρόνο πίσω ανατρέχοντας στο μεταίχμιο των δύο παγκόσμιων πολέμων για να ερμηνεύσει το παρόν.

Της Μελίνας Κρασσά

Το ιστορικό σπίτι-μουσείο της Αθήνας, η οικία Κατακουζηνού στο Σύνταγμα ανοίγει τις πόρτες του για να στεγάσει τη νέα κοινωνικο-πολιτική περφόρμανς της ομάδας Κανιγκούντα. Μετά την παράσταση «Πόλη- Κράτος» που έκλεψε τις εντυπώσεις πέρυσι στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, ο περίφημος θίασος αποφάσισε φέτος να αφουγκραστεί τη ζοφερό σκηνικό της χώρας μας βρίσκοντας κοινά σημεία του σήμερα στην περίοδο ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Βασισμένος σε λογοτεχνικά κείμενα του τότε, ο «Μεσοπόλεμος» ανατρέχει από τον Λευκό, τον Κατηφόρη και τον Σεφέρη στον πολιτικό λόγο της εποχής. Παράλληλα, η περφόρμανς «ντύνεται» με μουσική που ξεκινά από το 1922 και φτάνει στις μέρες μας. Όσο για την επιλογή της οικίας Κατακουζηνού που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, η ηθοποιός Μαρία Μαγγανάρη αναφέρει: «Εκεί η Τέχνη ήταν και παραμένει διαρκώς παρούσα: οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της Γενιάς του '30 διασκέδαζαν, διάβαζαν τα έργα τους, ανακάλυπταν τον Θεόφιλο, μιλούσαν για τον υπερρεαλισμό και την ψυχανάλυση, πανηγύριζαν Νόμπελ καθισμένοι στους ίδιους καναπέδες που καθόμαστε εμείς, ανήσυχοι και αμήχανοι, σήμερα. Σε  αυτόν τον μοναδικό χώρο θα ζωντανέψει και ο δικός μας «Μεσοπόλεμος»».

 Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως την 1η Απριλίου, για πληροφορίες και κρατήσεις κάντε κλικ στο www.kanigunda.gr, www.katakouzenos.gr

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Smentis 16:58 30/03/2012

    bravo,bravo

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.