ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΥΓΕΙΑ

Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών, με αντικείμενο την υποστελέχωση των νοσοκομείων, τις ελλείψεις σε υλικά και τις μισθολογικές ανατροπές.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

«Καζάνι που βράζει» ο χώρος της Υγείας, με τις κινητοποιήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Επισχέσεις εργασίας, απεργίες, συγκεντρώσεις και πορείες από γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους συμπληρώνουν το απεργιακό δελτίο των ημερών.

Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων βρίσκεται η επιδείνωση των  εργασιακών και μισθολογικών συνθηκών, την ώρα που, όπως καταγγέλλουν γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς, υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας.

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, που προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας, με κυρίαρχο αίτημα τις απλήρωτες εφημερίες.

Συγκέντρωση προγραμματίζει στις 11.30 στην πλατεία Κοραή και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα και στα κατά τόπους υποκαταστήματα του στις έδρες των Περιφερειακών Τμημάτων, σχεδιάζουν για την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι φυσικοθεραπευτές στη δημόσια υγεία. Μάλιστα, αναμένεται να προκηρύξουν 24ωρη απεργία, σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΠΟΠΟΠΚ.

Παράλληλα, από 1η Απριλίου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να καταβάλλουν το αντίτιμο για τη φυσικοθεραπευτική τους συνεδρία, ακόμη και αν έχουν παραπεμπτικό, όποτε, με την απόδειξη, θα διεκδικούν τα χρήματα τους από το νέο φορέα.

Την ίδια ώρα, ιατροί και νοσηλευτές σε περίπου 40 νοσοκομεία σ’ όλη τη χώρα παραμένουν σε επίσχεση εργασίας.

 

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ; | Matrix 24 21/03/2012

    […] Ναύτου, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, ΟΤΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ.Διαβάστε επίσης: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΥΓΕΙΑ Tweet(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.