LIFESTYLE

ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥΤΟ, ΑΜΑ ΤΟΝ ΠΗΔΗΣΑΜΕ…

«Τον χειμώνα τούτο άμα τον πηδήσαμε, για άλλα δέκα χρόνια, άιντε, καθαρίσαμε» τραγουδάει ο Σαββόπουλος -όπως όλοι μας- και είναι αυτός που τώρα μας ταιριάζει. Αν και «σ αυτόν τον τόπο όσοι αγαπάνε, τρώνε βρώμικο ψωμί»…

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

*Διάβασα συνέντευξη του Διονύση Σαββόπουλου, με χαρά τεράστια, γιατί με τις επιθέσεις στον Νταλάρα, οι καλλιτέχνες και οι διανοούμενου θα σκάφτονται να μιλήσουν για να μη κριθούν «προδότες» απ τον όχλο.

*Λέει ανάμεσα σ' άλλα, ο Σαββόπουλος: “Η μαγεία του τραγουδιού σκοτώθηκε από μια θανατηφόρα εξωστρέφεια που επικράτησε μετά τη μεταπολίτευση. Είτε επρόκειτο για τραγούδια «λαϊκο-πόπ», είτε για πολιτικά, χαρακτηρίζονταν κατά τη γνώμη μου από μια σοβαροφανή εξωστρέφεια. Τα μεν «λαϊκο-ποπ» λαχταρούσε το lifestyle, τα δε λεγόμενα έντεχνα και πολιτικά, έριχναν όλο το βάρος τους σε μια κριτική της εξουσίας, σε μια διαχείριση και νομή της. Κατ’ αρχήν αυτό δεν είναι κακό. Όταν όμως το παρακάνουμε, τότε αυτή η έντονη εξωστρέφεια, έχει σαν αποτέλεσμα σιγά – σιγά να στεγνώσει το «μέσα» μας. Κι αν στεγνώσει το «μέσα» σου, όχι τραγούδι, ούτε πολιτισμό, ούτε πολιτική, ούτε οικονομία, ούτε φρόνημα μπορείς να έχεις. Φτιάχνεις μόνο στερεότυπα. Τα οποία κυκλοφορούν ως κλισέ του έντεχνου ή του lifestyle και δεν λένε τίποτα. Και πάλι καλά πως μπορέσαμε να έχουμε κατ’ αρχήν τους νεότερους μου Μάλαμα, Περίδη, Δεληβοριά και εν συνεχεία και τους ακόμη νεότερους Μουζουράκη, Μποφίλιου, Μπαλάφα, Καρακώστα… Υπάρχουν αξιόλογα παιδιά”.

*Recpect τεράστιο στον Νιόνιο που έδωσε soudrack στη ζωή μας!

*Μίλησε ακόμα, με αφορμή τις συναυλίες που δίνει απόψε και αύριο βραδύ στο Μέγαρο στην Θεσσαλονίκη, ο πολύτιμος μας Σταμάτης Κραουνακης, στο Πρωινό Μου, στο Μέγκα και έλαμψε η τηλεόραση με την μοναδικότητα του.

* «Σ αυτό το τόπο κανείς δεν ψήφισε ποτέ ΠΑΣΟΚ και δεν διάβασε life style περιοδικό και όλη η Ελλάδα έβλεπε Θόδωρο Αγγελόπουλο» είπε ανάμεσα σ άλλα και εξέφρασε αυτό που σκαφτόμαστε τόσοι πολλοί, τόσο εύστοχα!

*Αυτό που ζούμε σήμερα και αυτό που συμβαίνει με τον Νταλάρα και τον λυπεί ιδιαίτερα είναι για αυτόν «το τέλος της μεταπολίτευσης».

*Έλα όμως που στο τέλος φτάσαμε και δε λένε να πέσουν και οι τίτλοι να ανάψουν τα φώτα, να βγούμε από την αίθουσα, γιατί το έργο το έχουμε ξαναδεί!

*Και επειδή άαααβαδιστα και άααακουραστα που γράφουν και οι ροζ αγγελίες μου βγήκε σήμερα η δουλειά, τελειώνω με μια συνέντευξη στο Πρωινό ΑΝΤ1 (σ.σ: ή που θα τα λένε όλα Καφέδες ή που θα τα λένε όλα σκέτο Πρωινά για να μπερδευόμαστε τα κανάλια ή από έλλειψη φαντασίας τέλος πάντων), του γκουρού της τηλεόρασης Τζόνη Καλημέρη, που ο λόγος του προσευχή για όλους στην tv: «Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή η Τατιάνα και όλα τα παιδιά που δουλεύουν στο Star είναι λίγο με το ένα πόδι στον αέρα, με την έννοια ότι έχει ληφθεί η απόφαση για στροφή ύφους του καναλιού. Το lifestyle, έτσι όπως το είχαμε μάθει -προφανώς λόγω συνθηκών- πουλάει πολύ λιγότερο. Ο κόσμος έχει τόσα πολλά προβλήματα που δεν τον ενδιαφέρει καθόλου ποιος αρραβωνιάστηκε ποιαν ή όλα αυτά τα κουτσομπολιά που βγαίνουν σε όλες αυτές τις εκπομπές – με τις οποίες δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα. Απλώς λέω ότι είναι λίγο λάθος η εποχή για τέτοιου είδους εκπομπές».

*Αχ! Εμείς κλέφτες θα γίνουμε, κ. Καλημέρη μου; Πάντως και έτσι καλύτερα απ τους συνάδελφους στην ενημέρωση περνάμε! Αυτοί τρώνε και κάνα αβγό πάνω στην καλύτερη και πέτρες στην χειρότερη. Εμάς δε μας δίνουν καν σημασία και περνάμε στο ντούκου!

*Ευτυχώς γιατί δε μ αρέσουν και τα αβγά! Αν είναι να μου πετάξουν κάτι πάντως, θα παρακαλούσα να ναι σε πάστα γιατί μου πέφτει και το ζάχαρο.

*Ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.