Neo

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4

Το άρθρο 4 κατατρέχει όπως φαίνεται την οικογένεια Αρσένη.

Ήταν το 1985, όταν ο Γεράσιμος Αρσένης, ενοχλημένος από τις συχνότατες απεργίες, κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς ψήφιζε το άρθρο 4 (Νόμος 1365) που προέβλεπε αυξημένη πλειοψηφία, 50% + 1 προκειμένου τα σωματεία να αποφασίσουν απεργία.  Είχε δυσαρεστήσει και τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, διότι ενοχλημένος από τις συνεχείς απεργίες, υποκινούμενες συνήθως από το ΚΚΕ, κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ψήφισε το άρθρο 4 του νόμου 1365, το οποίο προέβλεπε ότι για να κηρυχθεί απεργία στις ΔΕΚΟ έπρεπε να ψηφίσει υπέρ αυτής το 50% + 1 των εργαζομένων.

Το άρθρο 4 του Μνημονίου είναι αυτό που αλλάζει άρδην το τοπίο στην αγορά εργασίας της χώρας, οδηγώντας τους μισθούς σε δραματική πτώση. Πίσω από τη «σκληρότητα» του άρθρου αυτού, σύμφωνα με ορισμένους υπάρχει μια κάποια σχέση με την οικογένεια Αρσένη. Στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, βαφτιστήρα της πρώην υπουργού Εργασίας, συζύγου του τέως υπουργού και πιθανής αρχηγού νέου κόμματος, Λούκας Κατσέλη.

Η κ. Στρατινάκη έχει αναλάβει τη σύνταξη και της εγκυκλίου που περιμένουν πως και πως εργοδότες και εργαζόμενοι, προκειμένου να ξεκαθαριστούν καυτά θέματα. Θέματα το εάν θα μπορούν οι νέοι ηλικίας έως 25 ετών να αμείβονται με κλαδικούς μισθούς μειωμένους κατά 32% ή θα υποχρεωθούν να πέσουν σε μειωμένους κατώτατους. Ή επίσης, εάν μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το οικογενειακό επίδομα, στην περίπτωση που σε αυτό εμπεριέχεται και το επίδομα γάμου που καταργείται.

Από την «σκληρότητα» των διευκρινήσεων, λένε οι κακές γλώσσες όχι μόνο στο υπουργείο Εργασίας αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, θα φανεί εάν η γενική γραμματέας, Άννα Στρατινάκη, θα ακολουθήσει την οικογένεια, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι  μπορεί ακόμη και να κατέβει υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της Λ. Κατσέλη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.