ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Τη δημιουργία νέου κόμματος επιβεβαιώνουν πια στις δημόσιες εμφανίσεις τους Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης. Εκτός η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που θα επέστρεφε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνο αν αυτό δεν μετατραπεί σε ... «δεκανίκι της δεξιάς». Αυτό οραματίζεται και ο υποψήφιος για την προεδρία Χρήστος Παπουτσής.

Το νέο κόμμα είναι είναι εδώ. Θα έχει αναφορά στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας και θα βρίσκεται στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τα 'σπλάχνα' του. Η συγκρότησή του δεν διαψεύδεται πια. Αντίθετα, μάλλον επιβεβαιώνεται σε κάθε νέα εμφάνιση της Λούκας Κατσέλη ή του Χάρη Καστανίδη, ενώ η παρουσίασή του ανεμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, μαζί με την κατάθεση του ονόματος και του σήματός του στον Άρειο Πάγο, ει δυνατόν πριν από τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ.

“Η δημιουργία ενός νέου κόμματος δεν είναι κάτι που αποφασίζεται από έναν άνθρωπο”, είπε χθες η Λούκα Κατσέλη, παραδεχόμενη όμως ότι “γίνεται μία ευρύτατη συζήτηση ανάμεσα σε στελέχη που βρίσκονται μέσα σε κομματικούς μηχανισμούς, αλλά και έξω από αυτούς”. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι μεταξύ των 'συνομιλητών' της είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ενώ μίλησε για 'πολιτικό κενό' που όλοι αισθάνονται, αναζητώντας κάτι 'διαφορετικό', κάτι 'αξιόπιστο'. Έβαλε μάλιστα ψηλά τον πήχη, μιλώντας για την ανάγκη αυτό που θα φτιαχτεί να μην είναι θνησιγενές.

Στο ίδιο κλίμα, τις επαφές του με βουλευτές για 'κοινή κοινοβουλευτική παρουσία' παραδέχθηκε ο κ. Καστανίδης, καθώς το πρώτο βήμα για τη δημιουργία νέου κόμματος θα είναι η συγκρότηση ΚΟ μεταξύ των διαγραφέντων του ΠΑΣΟΚ, ή όσων ενδιαφέρονται εξ αυτών, και όχι μόνο. Στην πραγματικότητα, εκτός των σχεδιασμών των πρώην υπουργών, παραμένει επιμελώς η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που δηλώνει ΠΑΣΟΚ, αλλά μη διατεθειμένη να γυρίσει σε αυτό με 'δήλωση μετανοίας'. “Για μένα το θέμα είναι πολιτικό και όχι πειθαρχικό. Έχει να κάνει με το τι ΠΑΣΟΚ θέλουμε. Αν έχουν επιλέξει ένα ευρύ ΠΑΣΟΚ, σε αυτό έχω θέση. Αν όμως θέλουν ένα δεκανίκι της δεξιάς, όχι”, διαμηνύει στους συνομιλητές της, αποδεικνύοντας πως ακόμα και ενώ ρισκάροντας για τις ιδέες της, βρέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ, δεν 'πουλάει' τις απόψεις, αλλά και τους συνοδοιπόρους της επί χρόνια.

Σχεδόν τα ίδια λόγια άλλωστε, χρησιμοποίησε χθες, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ ο υποψήφιος πρόεδρος και 'σύντροφός' της πολιτικά Χρήστος Παπουτσής. “Δεν θα μπορούσα να αποδεχθώ ένα ΠΑΣΟΚ που μεταλλάσσεται σε 'ΚΟΔΗΣΟ' στη σύγχρονη εποχή, που μεταλλάσσεται σε δεκανίκι των συντηρητικών πολιτικών και των πολιτικών που πραγματικά οδηγούν στην επικυριαρχία του κεφαλαίου στη χώρα”, είπε, απορρίπτοντας την ιδέα Λοβέρδου για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ μετά τις εκλογές και τασσόμενος υπέρ ενός ΠΑΣΟΚ βασισμένου στις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Ο κ. Παπουτσής πάντως, έχει από πολύ νωρίς ταχθεί υπέρ της επιστροφής των διαγραφέντων στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που φέρεται τελικά να περνά στη δικαιοδοσία του επόμενου προέδρου. Σχετικές συζητήσεις ξεκίνησαν δειλά δειλά χθες, μετά την πρώτη κίνηση 'καλής θέλησης' από τους εννέα βουλευτές που ετέθησαν εκτός ψηφοδελτίων μετά τη διαφοροποίησή τους στο άρθρο 1 κατά τη διαδικασία ψήφισης της δανειακής σύμβασης, αλλά και του Χρήστου Μαγκούφη εκ των 22 διαγραφέντων, να ψηφίσουν τον εφαρμοστικό νόμο της Τρίτης. Και ενώ πολλοί είδαν «θετικό κλίμα» να δημιουργείται, συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, διαβεβαίωναν ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα από την απόφαση του προέδρου»...

 

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Burache 8:42 02/03/2012

    Νικο καλημερα
    Καλη δουλεια μας ανοιξες καθε πρωι.Δεν λεω , σπασαμε την μονοτονια του πρωινου,αλλα σημερα εχει ενα ηλιο στο Αγρινιο που σπαει κοκκαλα και ο Μιχας περιμενει να μαζεψουμε τα λιοκαρλα απο το κλαδεμα των ελιων.
                                                                       Κωστας

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.