ΚΟΣΜΟΣ

ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ Η ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ

Η Βόρεια Κορέα θα επιτρέψει σε ξένους παρατηρητές να παρακολουθήσουν την εκτόξευση του πυραύλου, οι δεξαμενές του οποίου άρχισαν ήδη να γεμίζουν με καύσιμα.

Η Βόρεια Κορέα άρχισε να γεμίζει με καύσιμα τις δεξαμενές του πυραύλου που σκοπεύει να εκτοξεύσει στα μέσα Απριλίου, γράφει σήμερα η ιαπωνική εφημερίδα Tokyo Shimbun, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στη βορειοκορεατική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η Πιονγκγιάνγκ σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις διεθνείς επικρίσεις, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε ξένους παρατηρητές να παρακολουθήσουν την εκτόξευση του πυραύλου.

«Η εκτόξευση πλησιάζει. Είναι πιθανό η ημέρα εκτόξευσής του πυραύλου να είναι η 12η ή η 13η Απριλίου», τόνισε η ίδια πηγή σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το δικαίωμα εκτόξευσης πυραύλων για ειρηνικούς σκοπούς, ένα νόμιμο δικαίωμα για ένα κυρίαρχο κράτος που αποτελεί σημαντικό βήμα για την οικονομική μας κατάσταση», δήλωσε χθες (28/3) εκπρόσωπος του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.