ΕΛΛΑΔΑ

ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΗΣ ΔΕΗ

Κανείς από τους υπεύθυνους δεν ξέρει αν οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν ξεχωριστά το χαράτσι στην εφορία ή όχι.

Χάος είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την πληρωμή του χαρατσιού της ΔΕΗ για τα ακίνητα.
Κανείς στην ουσία δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει, εάν δηλαδή ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει μόνο το ρεύμα για να μην υπάρξει διακοπή ή όχι.

«Αναπροσαρμογή των τιμών του τέλους ακινήτων θα επιφέρει η ενδεχόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών», δήλωσε από την πλευρά του σε τηλεοπτικό σταθμό ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμωνας Στεργιώτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που πληρώθηκαν χωρίς το τέλος ακινήτων ήταν περιορισμένοι.

«Ποτέ δεν κόψαμε ρεύμα για οφειλή λόγω τέλους ακίνητων. Το ρεύμα κόβεται και θα κόβεται σε όσους έχουν σωρευμένες οφειλές στους λογαριασμούς», είπε σχετικά ο Στεργιώτης αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ θα εκδώσει τιμολόγια με βάση τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν την 31η Μαρτίου. «Με βάση αυτά θα έρθουν οι πέντε δόσεις του τέλους στους πέντε επόμενους μήνες», ανέφερε. «Όσοι πελάτες της ΔΕΗ δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων, να το αναφέρουν στην εφορία», ανέφερε επίσης, χωρίς να ξεκαθαρίσει επίσημα τη θέση της εταιρείας επί του θέματος.

Να θυμίσουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη ότι είναι αντισυνταγματική η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το τέλος. Έτσι, μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση και να αποφασίσει οριστικά το υπουργείο Οικονομικών πως ακριβώς θα κινηθεί, η ΔΕΗ θα στέλνει βεβαίωση μη εξόφλησης του τέλους στην εφορία, η οποία θα καταλογίζει στη συνέχεια πρόστιμα και θα προβαίνει σε διαδικασίες (αναγκαστικής) είσπραξης.

Είναι φυσικό η διοίκηση της ΔΕΗ να αγχώνεται (μετά τη «διαρροή» της απόφασης του ΣτΕ), ότι μπορεί να πολλαπλασιαστούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί (και το τμήμα που αφορά στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος), μια εξέλιξη που θα προκαλέσει ενδεχόμενα οικονομικά προβλήματα στην επιχείρηση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΚΟΝΤΡΑ ΥΠΟΙΚ – ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ | Matrix 24 06/03/2012

    […] ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΗΣ ΔΕΗ Tweet(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.