ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΑΞΙ

Με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, ενώ το βράδυ θα διενεργηθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα καταψηφίστηκαν τα άρθρα 83 και 84 που αφορούν στις έδρες των ταξί. Για το θέμα υιοθετήθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, με την οποία συμφώνησε και η ΝΔ.

Βάσει αυτής, οι έδρες των ταξί σε Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένουν ως έχουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα αποφασίζουν τα περιφερειακά συμβούλια εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, που προειδοποίησε νωρίτερα ότι αν δεν γινόταν δεκτή η πρόταση του κόμματός του θα καταψήφιζε όλες τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, έκανε λόγο για θετική στάση του υπουργού.

Με την πρόταση για τις έδρες συμφώνησε απόλυτα, ο εισηγητής της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι είναι η προσφορότερη λύση για την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του επιμένει στη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για προσπάθεια «να μετακυλήσουν το πρόβλημα της σύγκρουσης και της διαπάλης για τις έδρες των ταξί, στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης επιφυλάχθηκε να αξιολογήσει τη νέα αλλαγή. Ωστόσο εξαπέλυσε «πυρά» κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τονίζοντας ότι πετάνε το μπαλάκι του προβλήματος των εδρών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.