ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Με απεργία πείνας, που τείνει να πάρει πλέον μορφή ... επιδημίας, αντιδρούν κρατούμενοι, εντός της φυλακής, αλλά και εκτός των τειχών οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Την ώρα που τα μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων επέλεξαν αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν από το περασμένο Σάββατο έως τη Μεγάλη Παρασκευή για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τους (νυχτερινές βάρδιες) πολλοί κρατούμενοι, κυρίως για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο «όπλο», για τη δημοσιοποίηση και διεκδίκηση των δικών τους αιτημάτων.

Μετά τον Γεράσιμο Τσάκαλο και τον Παναγιώτη Αργυρού, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», σε απεργία πείνας προχωρά και ο Χρήστος Τσάκαλος, αδελφός του Γεράσιμου, ο οποίος συμπαρίσταται στα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης και διαμαρτύρεται για το «ειδικό καθεστώς κράτησης», όπως αναφέρει καθώς και για τον «αδιάκοπο ψυχολογικό πόλεμο» που όπως επισημαίνει υφίστανται στις φυλακές.

Την ίδια απόφαση, δηλαδή να προχωρήσουν σε απεργία πείνας έχουν πάρει οι κρατούμενοι για ανάλογες υποθέσεις Στέλλα Αντωνίου, Κώστας Σακκάς αλλά και ,οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους Πυρήνες Αλέξανδρος Μητρούσιας και Γιώργος Καραγιαννίδης, οι οποίοι, έχουν ως αίτημα την άρση των τελευταίων ποινικών διώξεων σε μέλη της οργάνωσης.

Κυρίως όμως, ζητούν την αποφυλάκιση της Στέλλας Αντωνίου η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Χθες, μάλιστα σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, 130 κρατούμενοι της Ά πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού απείχαν από το συσσίτιο.

Τέλος, θέλοντας να καταγγείλουν τις συνθήκες κράτησης τους, κάνουν απεργία πείνας και πέντε αναρχικοί κρατούμενοι, οι οποίοι παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι ύστερα από τις απολογία τους.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: O Xριστόδουλος Ξηρός και η μεξικανοποίηση των ελληνικών φυλακών | parodynews 16/01/2014

    […]  http://www.matrix24.gr/2012/04/απεργια-πεινασ-εντοσ-κι-εκτοσ-κορυδαλ… […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.