MEDIA

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΜΣΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΟΝΟΡΑ

Η Ελεονόρα ταράζει τα μεσημεριανά ύδατα, του Παπαπαναγιώτου λάμπει το μαλλί, ο Νόαμ Τσόμσκι μας καταπλήσσει…

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

*Ο Νοάμ Τσόμσκι, ήταν στον ΣΚΑΪ. Είναι ίσως, ο σημαντικότερος θεωρητικός της εποχής μας, με έργο και ανάλυση στη γλωσσολογία, τη φιλοσοφίας και την ιστορία, ενώνοντας επαναστατικά την γλώσσα με την ψυχολογία των εθνών και την φιλοσοφία, επιλέγοντας βάση εμπειρίας την πλατωνική θεωρία, από οποιαδήποτε άλλη φιλοσοφική σχολή. Ο Νόαμ Τσόμσκι λοιπόν, μίλησε από το γραφείο του στο ΜΙΤ, στην Βοστόνη στον Θάνο Δημάδη, για το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Είναι μια από κείνες τις στιγμές η συγκεκριμένη, που δικαιώνει την σπουδαιότητα της τηλεόρασης. Ο σπουδαίος λόγος ακούγεται χωρίς φραγμούς συνόρων, λογοκρισίες αποστάσεις, από την Μασαχουσέτη στο Φάληρο και από κει στο σπίτι του κάθε Έλληνα, με αλήθειες που ένας Αμερικανός εντοπίζει αλλά ο δικός μας πολίτικος κόσμος στο μεγαλύτερο μέρος του, δείχνει να αγνοεί.

*Όσο για τον Θάνο Δημάδη; Η κατάρτιση του η επιστημονική, οι γνώσεις του και η αναλυτική του ικανότητα είναι απ αυτές που γεμίζουν ελπίδα την δημοσιογραφία για ένα μέλλον σοβαρότητας και όχι εμπάθειας, διαπλοκής και αγραμματοσύνης.

*Ο Νόαμ Τσόμσκι μίλησε για πιθανή κατάρρευση της Ευρώπης στο μέλλον λέγοντας πως αυτό μπορεί να συμβεί «όσο αρχίζουν να εκλείπουν οι αρχές πάνω στις οποίες είχε βασίσει την ύπαρξή της. Μία εξ αυτών είναι φυσικά η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και η κοινωνική συνοχή στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών». Θεώρησε ακόμη την Τρόικα στην Ελλάδα «ως καταστροφή» της χώρας μας. Είπε ακόμα, πως η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε «σφοδρό έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη και στα κράτη μέλη».

*Πάντως τη πρώτη μέρα στη νέα της μεσημεριανή θέση, έσκισε η Ελεονόρα Μελέτη και σε τηλεθέαση και σε εντυπώσεις. Θέματα, καλεσμένοι, καλό πάνελ. Την επόμενη η Ελένη Μενεγάκη, μιας και μεταξύ τους πετιέται το μπαλάκι σαν αγώνας τένις, ανταπάντησε με το βαρύ πυροβολικό την Ζίνα Κουτσελίνη να μη μασάει, όπως πάντα, τα λόγια της. Τουλάχιστον κάτι γίνεται τα μεσημέρια, διότι κάτι η έλλειψη του Αλτερ που βασίλευε στην ζώνη, κάτι η αδυναμία να αντεπεξέλθει στις περιστάσεις της Νικολέτας Ραλη, μας είχαν γεμίσει πλήξη.

*Οι φήμες λοιπόν θέλουν και το Μέγκα να μπαίνει στο χορό των μεσημεριανών, τα οποία στο παρελθόν απεχθανόταν μιας και πέρναγε περίοδο ποιότητας και να ενεργοποιεί την Φαίη Σκορδα στην γνωστή της ζώνη. Να πούμε πως όσο έκανε μεσημεριανό ήθελε να επιστρέψει στο πρωινό που έκανε στην Θεσσαλονίκη, ενώ τώρα που κάνει πρωινό, αυτά δείχνουν χρεοκοπημένα από τηλεθέαση και διαφήμιση σε αντίθεση με τα μεσημεριανά.

*Το δε Μέγκα με την μετεγγραφή της Φ. Σκορδα επιθυμούσε την «απομεσημεροποίηση» και να μη θυμίζει σε τίποτα τις παλιές της ασχολίες. Και η Φαίη Σκορδα είναι μόνη απ όλους τους γύρω της, που διατηρεί την ψυχραιμία και κουτσομπολεύει ελάχιστα και δεν κιτρινίζει. Ίσως γιατί με την εμπειρία της, ξέρει πώς να σώζεται!

*Η δε Σισυ – Σισάκη- Χρηστίδου φημολογείται πως θα επιστρέψει στο Σαββατοκύριακο, αλλά παραμένοντας στον ΑΝΤ1

*Η καινούργια εκπομπή του ΑΛΦΑ με τον Μπαμπη Παπαναγιώτου, ήταν σαν παλιά. Τα ίδια πρόσωπα που βλέπουμε σε όλες τις πολιτικές εκπομπές και η ίδια θεματολογία. Μόνο το μαλλί του κ. Παπαναγιωτου ήταν άλλο. Αστραφτερό και λαμπερό! Και τόσο μα τόσο φυσικό!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.