ΚΟΣΜΟΣ

ΓΑΛΛΙΑ: ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ

H Επιτροπή κατά των βασανιστηρίων και της ταπεινωτικής μεταχείρισης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT), επισημαίνει κρούσματα κακομεταχείρισης κρατουμένων σε γαλλικές φυλακές, αλλά και σε κρατούμενους με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σε έκθεση της που έδωσε σήμερα (19/4) στην δημοσιότητα και η οποία αναφέρεται στα συμπεράσματα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις Γαλλικές φυλακές και τα ψυχιατρεία, από την 28η Νοεμβρίου έως και την 10η Δεκεμβρίου 2010, η CTP παρατήρησε πλήθος περιπτώσεων κακομεταχείρισης των τροφίμων.

Διαπιστώνοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε υπέρμετρη χρήση βίας από αστυνομικούς εναντίον ατόμων που συνελήφθησαν για προληπτικούς λόγους, η Επιτροπή συνιστά στις γαλλικές αρχές, να μεταδώσουν σ' όλη την γαλλική αστυνομία, το μήνυμα της «μηδενικής ανοχής στην κακομεταχείριση». Συστήνει, ακόμη, την λήψη μίας σειράς μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στα αστυνομικά τμήματα και στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών.

Η CPT εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της, για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τις αρχές, οι ψυχικά ασθενείς κρατούμενοι, επισημαίνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να ζουν απομονωμένοι στα κελιά τους και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους.

Στην απάντηση της, η γαλλική κυβέρνηση, αναφέρεται στα μέτρα που λαμβάνει για την πρόληψη της κακομεταχείρισης κρατουμένων και για την ανάγκη ανάπτυξης ορθών πρακτικών, στην μεταχείριση των ψυχικά ασθενών κρατουμένων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.