ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηρώδου Αττικού πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου από άνδρες των ΜΑΤ.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα, την ώρα που ο Λουκάς Παπαδήμος γινόταν δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα ΕΦΕ και ΕΣΗΕΑ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή και της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε ότι θα επαναφέρει τη «μαύρη λίστα» με τους εχθρούς τού δημοσιογραφικού επαγγέλματος και «όσοι μπουν εκεί δεν θα προβάλλονται από κανένα μέσο ενημέρωσης. Προκαλούμε την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δείξουν έναν ένοχο».

Τον εντοπισμό των ενόχων και την απόδοση δικαιοσύνης ζήτησε ο πρόεδρος ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης. «Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της από την Πέμπτη τα ονόματα των ανδρών της διμοιρίας των ΜΑΤ, που χτύπησε τον Μάριο Λώλο. Έπειτα από ανακρίσεις, αποδείχθηκε ότι είχε δοθεί εντολή να διαλυθούν οι δημοσιογράφοι. Έκτοτε μας κοροϊδεύουν και η ηγεσία του υπουργείου και η εισαγγελία, μη δίνοντάς μας τα ονόματα», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΦΕ έκανε λόγο για δικαιοσύνη, που ποτέ δεν έχει αποδοθεί στις περιπτώσεις βίας κατά των δημοσιογράφων. Ο Γιώργος Παπαθανασίου παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία το 77% των φωτορεπόρτερ έχουν υποστεί βία και το 46% αυτών των περιστατικών αφορά αστυνομική βία.

«Το χτύπημα αυτό συνιστά παράβαση του άρθρου 14, κατά του Τύπου, όπως και αποτελεί χτύπημα στο δικαίωμα τού συναθροίζεσθαι όπως και στα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο δικηγόρος του Μ. Λώλου, Παλαιολόγος Παλαιολόγος.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.