ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι με τεράστια ακίνητη περιουσία των οποίων ωστόσο τα εισόδημα είναι ιδιαίτερα χαμηλά.

Ύστερα από διασταυρώσεις που διενέργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εντοπίστηκαν οι 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι και αμέσως τα στοιχεία τους διαβιβάστηκαν στον ελεγκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με τη λίστα αυτή:

-Δικηγόρος στην Αθήνα έχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 4.500.000 ευρώ ενώ τα εισοδήματα που είχε δηλώσει στην εφορία για τη χρήση του 2010 ήταν 40.000 ευρώ.
-Δικηγόρος που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αττικής έχει στην κατοχή του ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 7 εκατ. ευρώ, ενώ το δηλωθέν εισόδημα για τη χρήση του 2010 εφθασε μόλις στα 60.000 ευρώ.
-Συμβολαιογράφος που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη φαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ να έχει ακίνητα αξίας 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ το εισόδημα του για τη χρήση του 2010 ήταν 31.300 ευρώ. Συμβολαιογράφος στην Κόρινθος διαθέτει ακίνητη περιουσία άνω του ενος εκατ. ευρώ ωστόσο τα εισοδήματα του είναι μηδενικά
-Συμβολαιογράφος της Αθήνας διαθέτει ακίνητα αντικειμενικής αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο το 2010 δήλωσε στην εφορία εισοδήματα μόλις 5.000 ευρώ, δηλαδή όσο ακριβώς είναι και το σημερινό αφορολόγητο όριο.

Τα στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων επεξεργάζονται από ειδική ομάδα που συστάθηκε στο ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος απόκτησης της ακίνητης περιουσίας. Δεν αποκλείεται το ΣΔΟΕ να προχωρήσει και σε δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.