ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΕΝ ΑΝΑΜΟΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΗ

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο πρώτος από τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η προφυλάκιση  του αρχιτέκτονα  Αστέριου Οικονομίδη,ο οποίος παραδόθηκε στον ανακριτή, μπορεί να αποτελεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, προάγγελο της ποινικής μεταχείρισης για τον πρώην υπουργό, αλλά και τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του, με δεδομένο ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από κοινού και κατ΄επάγγελμα.

Ο Αστέριος Οικονομίδης, απολογούμενος αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην περιγραφόμενη κατά το κατηγορητήριο νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ωστόσο, παρά την πολύωρη απολογία του και την  παράθεση των υπερασπιστικών του επιχειρημάτων δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, ώστε να αποχωρήσει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τα δικαστήρια.

Ο επόμενος που παίρνει σειρά να απολογηθεί είναι ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Η απολογία του έχει οριστεί,όπως είναι γνωστό για την Δευτέρα το πρωί. Μία απολογία που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς  θα πρέπει να αντικρούσει, όχι μόνο με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά και με παράθεση πραγματικών στοιχείων, την κατηγορία που του αποδίδεται.

Στο πολυσέλιδο εισαγγελικό πόρισμα  ο πρώην υπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που συνέστησε και συμμετείχε σε οργάνωση, με σκοπό να ... ξεπλύνει τις μίζες που  κατάφερε να εισπράξει εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τις προμήθειες των TOR M1  και των γερμανικών υποβρυχίων.

Ο ίδιος βέβαια σε γραπτή δήλωσή του μέχρι σήμερα  έχει αποδώσει τη σύλληψή του σε  επικοινωνιακό δώρο στα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς έγινε τις παραμονές της προκήρυξης των εκλογών και με τον τρόπο αυτό  θέλησε να δώσει  στη δίωξή του αποκλειστικά και μόνο πολιτικό μανδύα. Έχει δε, πει ότι θα δώσει τη δική του μάχη για να λάμψει η αλήθεια.  Μένει βέβαια αυτό να το κάνει και με τα στοιχεία που θα εισφέρει στην ανάκριση κατά την απολογία του.

Μετά τον Ακη Τσοχατζόπουλος, μία μέρα αργότερα θα  δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις άλλα τρία κεντρικά - κατά τις εισαγγελικές αρχές - πρόσωπα που και αυτά θα περάσουν το Πάσχα κρατούμενα στην Ασφάλεια, όπως και ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Πρόκειται για τους επιχειρηματίες Γιώργο Σαχπατζίδη και Νίκο Ζήγρα καθώς και τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, οι οποίοι φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις υπεράκτιες εταιρείες που χρησιμοποιήθηκαν ως οχήματα για να νομιμοποιηθεί το μαύρο πολιτικό χρήμα με την απόκτηση πολλών ακινήτων που περιήλθαν στην ιδιοκτησία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Αμέσως μετά όμως, ο ανακριτής  θα έχει πολύ δουλειά, καθώς πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει λάβει απολογίες και από τα άλλα δέκα πρόσωπα που συμπληρώνουν τον κατάλογο των κατηγορουμένων. Ανάμεσα σε αυτά είναι η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη,αλλά και στενά δικά της συγγενικά πρόσωπα. Είναι χαρακτηριστικό δεν ότι ένα από αυτά χρησιμοποίησε ακόμα και ψευδώνυμο για να εκδώσει τιμολόγια που αφορούσαν σε ανακαίνιση της οικίας επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, γεγονός που εκλαμβάνεται από τις εισαγγελικές αρχές ως ένα επιπλέον στοιχείο που δείχνει ότι οι κατηγορούμενοι ήθελαν να αποκρύψουν τα αξιόποινα ίχνη τους.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΚΗ | Matrix 24 13/04/2012

    […] επίσης: ΕΝ ΑΝΑΜΟΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΗ Tweet(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.