ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ FOCUS

Η ώρα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων  για την υπόθεση του περιοδικού Focus, που δικάζονται  για το εξώφυλλο που απεικόνιζε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου  να κάνει άσεμνη χειρονομία, έφτασε.

Μετά από μία πολύμηνη διαδικασία  στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα αρχίσει η κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι ένα πρώτο δείγμα γραφής είχαν δώσει με την έναρξη της δίκης τους.

Με τη δήλωσή που είχε  αναγνώστηκε στο  δικαστήριο από την πληρεξούσια δικηγόρο τους οι κατηγορούμενοι  είχαν αρνηθεί τις πράξεις που τους αποδίδονται για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή συμβόλου. Μεταξύ άλλων είχαν πει  ότι τρέφουν εκτίμηση και σεβασμό για την Ελλάδα, χωρίς όμως αυτό να τους εμποδίζει να ασκούν κριτική  στο πλαίσιο της άσκησης των δημοσιογραφικών τους καθηκόντων για το σημείο κατάπτωσης  που έχουν οδηγήσει τη χώρα οι πολιτικοί.

Επιπλέον, ανέφεραν  ότι δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τους ʽEλληνες στο σύνολό τους  και ότι θεωρούν την χώρα μας αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής οικογένειας  επισημαίνοντας  ότι η κατάσταση στην Ελλάδα επηρεάζει κάθε Ευρωπαίο.

Σε ξεχωριστή δήλωσή του ο δημιουργός του επίδικου εξώφυλλου είχε υποστηρίξει  ότι πρόκειται για  σατιρικό πρωτοσέλιδο.

Η υπόθεση έφτασε-όπως είναι γνωστό στη δικαιοσύνη- ύστερα από μήνυση Ελλήνων δικηγόρων, οι οποίοι είχαν δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής.

Με το επίμαχο άρθρο, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, φέρεται  ότι  ισχυρίστηκαν εν γνώσει τους ψευδώς  ενώπιον των αναγνωστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας  ότι οι έλληνες ζουν με δανεικά  χρήματα, έχουν πελατειακές σχέσεις  με τους πολιτικούς της χώρας  για να διατηρούν τα αυθαίρετά τους, έχουν τους κανόνες  για να τους παραβιάζουν, χρησιμοποιούν τη θρησκεία για να λύσουν κάθε πρόβλημά τους, δεν γνωρίζουν να διαβάζουν, δεν τηρούν το ωράριο εργασίας τους  και τέλος ότι  χρησιμοποιούν τις τουριστικές επιχορηγήσεις  της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για τη δημιουργία ιδιωτικών κατοικιών τους.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές  «τα προαναφερόμενα γεγονότα  ήταν εν γνώσει του ψευδή  και μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των μηνυτών  παρουσιάζοντάς τους ως  μη αντάξιους  απογόνους  των αρχαίων Ελλήνων, απολίτιστους  και αγράμματους ανθρώπους οι οποίοι ζουν  με δανεικά χρήματα σε βάρος των ευρωπαϊκών οικονομιών».

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία  οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Focus  αρθογράφησαν και υπέγραψαν άρθρο με τίτλο «Η χρεωκοπία της Ελλάδας».  Επιπλέον ο διευθυντής του περιοδικού  κατηγορείται  ότι «με πρόθεση παραμόρφωσε την επίσημη σημαία του κράτους  δημοσιεύοντας στο εξώφυλλο του περιοδικού  το αρχαιοελληνικό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου  να φέρει παραμορφωμένη- σκισμένη και ριπαρή- την ελληνική σημαία».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.