ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΘΑΛΑΣΣΙΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ»

Με επιτυχία οργανώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ημερίδα πληροφόρησης για το έργο MOS4MOS - Υπηρεσίες Λειτουργίας και Παρακολούθησης των «Θαλάσσιων Αυτοκινητοδρόμων».

Ο στόχος του έργου MOS4MOS είναι να προτείνει ένα συνδυασμό λύσεων, που θα επιτρέψουν στους Λιμένες να γίνουν αποτελεσματικές πύλες για τη θαλάσσια διακίνηση φορτίων σε κοντινές αποστάσεις. Οι εταίροι του έργου εργάζονται στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Θαλάσσιου Δικτύου Χωρίς Σύνορα προωθώντας πρωτοβουλίες για:

•  Απλοποίηση και διευκόλυνση των διαδικασιών που αφορούν ανταλλαγές εγγράφων, τελωνειακούς κανονισμούς, ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών κλπ, όπως αυτές ορίζονται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και των κρατών μελών της ΕΕ.

•  Προώθηση βιώσιμων λύσεων για την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών με ενίσχυση των Θαλάσσιων Αυτοκινητοδρόμων

•  Αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών και υπηρεσιών στις θαλάσσιες μεταφορές κοντινών αποστάσεων προς αναβάθμιση και βελτίωσή τους.

Η εκπροσώπηση του ΥΠΑΑΝ και η παρουσίαση των μελλοντικών δράσεων στα πλαίσια των Διευρωπαϊκών Δικτύων αλλά και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής των Μεταφορών, αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης των συμμετεχόντων, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι το έργο MOS4MOS και η Ελληνική Συμμετοχή είναι στο κέντρο των εξελίξεων.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας Πληροφόρησης, παρουσιάστηκε σε πραγματικό χρόνο η λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας που υποστηρίζει και απλοποιεί την ηλεκτρονική ανταλλαγή εγγράφων, τα οποία απαιτούνται για τη διαχείριση του πλοίου και του φορτίου στην προοπτική ενός Port Community System που αποτελεί ένα από τα βασικά επιτεύγματα του έργου.

Η τεχνολογική της υποδομή καλύπτει με ασφάλεια και επάρκεια ένα εύρος ανταλλαγών, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στο μέλλον.

Το έργο ΜΟS4MOS αποτελεί μία καλή πρακτική για τον ΟΛΠ ως αρωγό παρόμοιων πρωτοβουλιών: α) στόχος σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του χώρου των θαλασσίων μεταφορών και της Ευρωπαϊκής πολιτικής β) αγαστή συνεργασία με τους εταίρους προς την επίτευξη των κοινών στόχων.

Το έργο MOS4MOS αποτελεί ένα από τα δέκα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχει ο ΟΛΠ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.