ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΪΣ

Μείωση των αποδοχών για τα ανώτατα στελέχη τριών επιχειρηματικών ομίλων που εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη στο καθεστώς των κρατικών επιδοτήσεων, ανήγγειλε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση.

 

 

Πρόκειται για στελέχη της  αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors (GM), της τράπεζας Ally και του  όμιλου ασφαλίσεων AIG.

Με ανακοινωθέν του υπουργείο Οικονομικών τονίστηκε με ανακοινωθέν ότι «όσον αφορά τις τακτικές αποδοχές καθώς και τον αριθμό μετοχών, με τις οποίες τα 75 στελέχη στην ανώτατη ιεραρχία αυτών των ομίλων--25 στον καθένα--αμείβονται πάγια, η φετινή μείωση θα είναι 10%"».

Ωστόσο ουδεμία διευκρίνιση δεν δόθηκε σχετικά με τις μετοχές που δίνονται υπό τη μορφή μπόνους όταν τα στελέχη αυτά πετύχουν κάποιον εταιρικό στόχο.

Επιπλέον  το υπουργείο Οικονομικών δευκρίνισε ότι έως το τέλος του 2012 θα μεσολαβήσει ακόμα μία μείωση τακτικών αποδοχών όλων των ανωτέρω, της τάξης του 2%, όπως ακριβώς θα συμβεί για τους υφιστάμενους στους ίδιους τρείς ομίλους.

Όμως,  όπως προκύπτει από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, τα στελέχη δεν πρόκειται να πεινάσουν με τις περικοπές αφού για παράδειγμα ο Ρόμπερτ Μπένμος, διευθύνων σύμβουλος στην AIG,  θα εισπράξει, με αφετηρία τακτικές ετήσιες αποδοχές τριών εκατομμυρίων δολαρίων, συνολικά περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ τα ετήσια έσοδα του Μπένμος, μόνον από το εταιρικό αξίωμα που κατέχει, είναι ανώτερα εκείνων του ομολόγου του στην GM, Νταν 'Εϊκερσον που με τακτικές ετήσιες αποδοχές 1,7 εκατομ.δολ. θα εισπράξει λόγω της διευθυντικής άσκησης καθηκόντων συνολικά εννέα εκατομ.δολάρια.

Στην Ally, ο Μάικλ Α. Κάρπεντερ αποδέχθηκε, φέτος, να έχει μηδενικές μηνιαίες τακτικές αποδοχές.  Ομως η αμοιβή του με μετοχές, βάσει της τρέχουσας αξίας τους φτάνει τα εννέα εκατομ.δολάρια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.