ΚΟΣΜΟΣ

ΗΡΘΗ Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Υποχώρησε ο κίνδυνος για μεγάλο τσουνάμι έπειτα και από τους δύο σεισμούς μεγέθους 8,6 Ρίχτερ και 8,3 και τους πολλούς μετασεισμούς  που σημειώθηκαν σήμερα στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας. 

 

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ήρε την προειδοποίηση, ενώ όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αντίστοιχη άρση υπήρξε και για όλο τον Ινδικό Ωκεανό.

Νωρίτερα η  Ινδία μείωσε το επίπεδο του συναγερμού στα νησιά Άνταμαν και Νίκομπαρ και σε όλες τις παράκτιες περιοχές και στη συνέχεια  η Ινδονησία και η Σρι Λάνκα ήραν και αυτές  την προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός σημειώθηκε σήμερα στις 08:38 (GMT- 11:38 ώρα Ελλάδας) 430 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπάντα Άτσεχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Άτσεχ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, και είχε εστιακό βάθος 23 χιλιομέτρων.

Έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές ή θύματα, ωστόσο οι σημερινές σεισμικές δονήσεις ξύπνησαν τις εφιαλτικές μνήμες από το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε το 2004 και κόστισε τη ζωή σε 170.000 ανθρώπους στο Άτσεχ καθώς και σε άλλους 250.000 στις γειτονικές περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

ΣΕΙΣΜΟΣ 8,9 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ – ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.