ΚΟΣΜΟΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το 82% των Γάλλων των Γάλλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση, αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση εκτιμώντας ότι αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την απασχόληση στη Γαλλία.

 

Η σφυγμομέτρηση της εταιρείας Ifop έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Λα Κρουά και διεξήχθη ηλεκτρονικά από τις 6 έως και τις 10 Απριλίου με δείγμα 1.052 ατόμων άνω των 18 ετών.

Όπως προκύπτει από την έρευνα το  69% των συμμετεχόντων εκτιμούν πως η παγκοσμιοποίηση αποδεικνύεται επιζήμια για το δημόσιο έλλειμμα της χώρας, ενώ μόνο το  22% των Γάλλων πιστεύει πως η παγκοσμιοποίηση είναι «καλή» για τη Γαλλία.

Επίσης το 75% των Γάλλων θεωρεί πως ο διεθνής ανταγωνισμός με χώρες όπως η Κίνα, ή η Ινδία, θα έχει στην επόμενη δεκαετία αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα της απασχόλησης στη Γαλλία.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις Γάλλους υποστηρίζουν την ιδέα της ενίσχυσης του προστατευτισμού. Συγκεκριμένα  για το 70% των ερωτηθέντων η λύση για τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης περνά από την αύξηση των φόρων στα εισαγόμενα προϊόντα από τις χώρες των αναδυομένων οικονομιών. Εάν δε, οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης δεν επιθυμούν να θέσουν τελωνειακούς φραγμούς, το 62% δηλώνει διατεθειμένο να υποστηρίξει μονομερή απόφαση της Γαλλίας να το πράξει μόνη της, σε εθνικό επίπεδο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.