ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 11.30 ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Προφυλακιστέοι αναμένεται να κριθούν και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του.

Έφτασε στις φυλακές του Κορυδαλλού συνοδευόμενος από ανθρώπους της Ασφάλειας, λίγο πριν τις 11:30 ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στην 6η πτέρυγα των φυλακών, όπου εκτίουν τις ποινές τους οι κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσοχατζόπουλος θα φυλακιστεί στο κελί όπου βρισκόταν ο Εφραίμ.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις συγκατηγορούμενους του πρώην υπουργού τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας φέρεται ότι διαχειρίστηκε για λογαριασμό του τις χρυσές μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα μέσω υπεράκτιων εταιρειών που ήταν πραγματικός δικαιούχος. Εκτός από τον Νίκο Ζήγρα απολογούνται σήμερα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης και η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Στην εξάωρη χθεσινή του απολογία ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών υποστηρίζοντας ότι τα περιουσιακά του στοιχεία αποκτήθηκαν με νόμιμα μέσα και οι αγορές των επιδίκων ακινήτων δεν έγιναν με ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος, όπως του χρεώνουν οι αρχές. Επιχείρησε μάλιστα να στρέψει τα φώτα και στα μέλη του ΚΥΣΕΑ με έγκριση των οποίων ολοκληρώθηκαν οι συμβάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Προς ενίσχυση δε, των ισχυρισμών του ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά τις υπεράκτιες εταιρίες που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία ακινήτων ιδιοκτησίας Τσοχατζόπουλου, απέδωσε -κατά πληροφορίες- σε σύμπτωση την εμπλοκή του συγκατηγορουμένου εξαδέλφου του. Όλα όσα είπε δεν θεωρήθηκαν πειστικές απαντήσεις από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, οι οποίοι τον έκριναν προφυλακιστέο. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν αποκλείεται να προσφύγει άμεσα κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης διεκδικώντας την χαμένη προσωπική του ελευθερία.

Διαβάστε επίσης: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΚΗ

                              ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΑ ΚΑΙ Η ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

                              ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΚΗ

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: «ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ» Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΗ | Matrix 24 17/04/2012

    […] • ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.