MEDIA

ΚΑΙ ΝΑ, Ο «ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ LIFE STYLE»

Ο θάνατος του life style, όπως το ξέραμε, αλλά και παγκόσμια η μεγάλη κρίση του τύπου, που λίγο ή πολύ ψυχορραγεί σε όλες τους τις μορφές.

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

* Το... θάνατο του lifestyle έχει θέμα η αποψινή εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη «Το κουτί της Πανδώρας» που θα προβληθεί στις 23.00 στη ΝΕΤ. Να πω πως λέω και εγώ την άποψη του ως Καρυάτιδα στο Ερεχθείο του life style και να με συγχωρείτε που ήμουν εντελώς αχτένιστη και πτωχή για το είδος που έχω με αφοσίωση υπηρετήσει!

*Στην ίδια εκπομπή λέει, θα ναι και η κ. Διαμαντάκου –πάντα καλοχτενισμένη!- και ο συγγραφέας Πέτρος Τσατσόπουλος. Άλλους δεν γνωρίζω, μαζί σας θα το δω και εγώ!

*Το διάβασα απ' το διαδίκτυο και έπεσα σε μεγαλύτερη κατατονική κατάθλιψη! O Τζον Σουϊντον, λέει, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη, είπε συγκλονιστικά πράγματα για τον τύπο, μεταξύ πρόποσης με σαμπάνια και καναπεδάκια για ανορεκτικούς. «Δεν υπάρχει τίποτα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς…. επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να… γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο… Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο.. Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».

*Σιωπή! Σιωπή και κατάθλιψη!

*Φυσικά θα ήταν άξιο θαυμασμού να κοιτάς φάτσες στην αίθουσα μόλις έλεγε αυτά ο άνθρωπος του τύπου. Αποπληξίας, συμφορήσεις, εγκεφαλικά, πιέσεις ανεβασμένες στο τέρμα του πιεσόμετρου! Θα τους βγήκε η σαμπάνια απ την μύτη και ο σολομός θα τους έπεσε απ τα χεριά πάνω στα ακριβά χαλιά.

*Καλοφάγωτη η σύνταξη κ. Σουίντον! Αξέχαστος θα τους μείνετε.

*"Είχα μία δύσκολη ημέρα σήμερα! Για να μην κοιμηθώ με τη μπίχλα της Ανατροπής, λέω να διαβάσω λίγο. Καληνύχτα σε όλους!" έγραψε η Άννα Χατζησοφιά στο Face Book εχθές το βράδυ, σχολιάζοντας την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη "Ανατροπή".

*Καληνύχτα κ. Άννα μας.

*Σα τον μετανάστη στη δική μας γη! Σα πρόσφυγες! «Ο σταυρός προτίμησης στην Ελλάδα πωλείται για μια θέση στο Δημόσιο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο γαλλικό «Arte». Μετά διευκρίνισε πως ο ίδιος δεν εκλέγεται εδώ και 30 χρόνια γιατί διορίζει. «Όχι, εγώ είμαι παράξενο ζώο, είμαι το αντίθετο, ποτέ δεν έκανα ρουσφέτια, ποτέ δεν είχα πελατεία…» είπε.

*Από πολίτης, ξύπνησα μια μέρα πελάτης!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.