ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ANONYMOUS ΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες ισχυρή διαδικτυακή επίθεση σε πανεπιστήμια, δημοτολόγια, αλλά και στο Γενικό Λογιστήριο του ελληνικού κράτους.

Οι hackers που εννοείται ότι παραμένουν άγνωστοι έκαναν μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κυβερνο-επίθεση αντλώντας και εκθέτοντας απόρρητα δεδομένα από πανεπιστημιακά και κυβερνητικά δίκτυα. Σύμφωνα με μήνυμα-ανάρτηση που απέστειλαν οι άγνωστοι στο SecNews άντλησαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Ελλήνων πολιτών, εταιρικά οικονομικά δεδομένα και αρκετά αρχεία από δημοτολόγια, πανεπιστήμια, όπως και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 

 

Μετά από αξιολόγηση των δεδομένων που πραγματοποιήσε η συντακτική ομάδα του secNews, διαπιστώθηκε ότι τα δεδομένα που εκθέτουν οι Έλληνες Anonymous αφορούν το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας, καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σε ό,τι αφορά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, φαίνεται ότι τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει αφορούν τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και συγκεκριμένα αρχεία της Γενική Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου & Προϋπολογισμού και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.

 

 

Η επίθεση των hackers έγινε με αφορμή το ηλεκτρονικό φακέλωμα που γίνεται πλέον στους Έλληνες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι τα δεδομένα τα οποία διαχειρίζονται οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι όποιοι οργανισμοί δεν είναι σε καμία περίπτωση ασφαλή. Μάλιστα αναφέρουν ότι διαθέτουν πλήρη πρόσβαση σε τηλεφωνικά κέντρα κρατικών υπηρεσιών, κρατικές κάμερες ασφάλειας, δήμους, πολεοδομίες, υπουργεία κ.λπ.

 

 

Στο μήνυμα τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «δεν είστε ασφαλείς...» και ότι «για το κράτος είστε αριθμοί ...όμως δείκτες δυστυχίας δεν υπάρχουν για το κράτος...», ενώ παράλληλα μιλούν για μίζες υπέρ εταιρειών όσον αφορά τα δημόσια έργα και καλούν τους πολίτες στις εκλογές να φερθούν σαν άνθρωποι και όχι σαν αριθμοί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.