ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ …Β’ ΑΘΗΝΑΣ

Με πρώτο… μέτωπο τη Β’ Αθήνας ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος της Ν.Δ..Στόχος του Αντώνη Σαμαρά η επανασυσπείρωση και ο περιορισμός της απήχησης των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Από τη Β’ Αθήνας και το Αιγάλεω ξεκινά, το Σάββατο, την προεκλογική του εκστρατεία ο Αντώνης Σαμαράς, σε μία προσπάθεια να εξαντλήσεις όσες πιθανότητες υπάρχουν για την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας. Με 31 μόλις ημέρες να απομένουν μέχρι την εικαζόμενη εκλογική ημερομηνία των εκλογών, 6η Μαΐου, και με δεδομένο ότι τουλάχιστον 5 – 6 εξ αυτών είναι εκ των πραγμάτων κενές, λόγω του Πάσχα, η Συγγρού μοιάζει να ανεβάζει στροφές επιχειρώντας να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αναπληρώσει τις απώλειες που άφησε η υπερψήφιση του Μνημονίου.

Λόγω εκλογικού νόμου, ουδεμία σημασία έχουν τα ειδικά ποσοστά του κόμματος σε συγκεκριμένες περιοχές ή περιφέρειες. Αυτό που μετράει είναι ο συνολικός αριθμός ψήφων που θα συγκεντρώσει το κόμμα. Έτσι, αποφασίστηκε η μάχη να ξεκινήσει από τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, που αποτελεί παράλληλα και «κάστρο» των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Σαμαράς προγραμματίζεται να μιλήσει στο κλειστό του Αιγάλεω ενώ εκκρεμεί αν η ομιλία θα πλαισιωθεί και με άλλες κομματικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, στη Συγγρού συγκροτείται σταδιακά η «εκλογική επιτροπή» του κόμματος, καθώς καθημερινή είναι πλέον η παρουσία στις συσκέψεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή εκλογών, αλλά και του Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος διαμορφώνει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. Οι συσκέψεις αυτές, ωστόσο, δεν είναι ανέφελες όπως πιστοποιήθηκε χθες από το «θερμό επεισόδιο» που είχαν ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρ. Λυκουρέντζος και ο αναπλ. Εκπρόσωπος, εκ των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά, Γ. Μουρούτης.

Οι αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου χαρακτηρίζουν ως ήσσονος σημασίας το λόγο της διαφωνίας. Άπαντες, ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας οι σχέσεις δεν είναι αρμονικές, κάτι που αποδίδεται στον στενό πυρήνα συνεργατών του κ. Σαμαρά. Σημειώνουν, δηλαδή, ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο του κόμματος επί πάρα πολλά έτη, ουσιαστικά λειτουργούν ως μία ασπίδα προστασίας του «αποξενώνοντας», στην πράξη, τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού.

Παράλληλα, στο κόμμα μοιάζουν να λειτουργούν πολλά «κέντρα», όπως διεφάνη και στην προσπάθεια επιστροφής των διαγραφέντων βουλευτών. Πολλοί που βρίσκονται σε επαφή με τον κ. Αντ. Σαμαρά εμφανίζονται ως διαμεσολαβητές ή αγγελιαφόροι της ηγεσίας, χωρίς πάντοτε να είναι σαφές ποιος, τελικά, είναι εξουσιοδοτημένος γι αυτό. Ενδεικτικό της κατάστασης αυτής είναι και το πρόβλημα στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος καθώς πολλοί φέρονται να έχουν λάβει διαβεβαιώσεις για τη συμμετοχή τους στις λίστες, ενδεχομένως και για τη στήριξή τους από το μηχανισμό του κόμματος. Κι όταν οι ενδιαφερόμενοι υπερβαίνουν τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων στα ψηφοδέλτια είναι αναμενόμενο ότι αρχίζουν οι γκρίνιες…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.