ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ «ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ» ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΣτΕ

Φρένο στα αυθαίρετα που οι ιδιοκτήτες τους επιχειρούν να τα νομιμοποιήσουν, στηριζόμενοι σε απλές υπεύθυνες δηλώσεις και τεχνικές εκθέσεις μηχανικών και όχι σε επίσημα δημόσια έγγραφα, βάζει με απόφασή του το ΣτΕ.

Οι ανώτατοι δικαστές, υπό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παν. Πικραμμένο ουσιαστικά επιτρέπουν την επεξεργασία των αιτήσεων εκείνων που έχουν ήδη υποβληθεί και οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων αποδεικνύουν τον χρόνο αποπεράτωσης των κτισμάτων τους, επικαλούμενοι αεροφωτογραφίες ή δημόσια έγγραφα, όπως ορίζει ο νόμος 4014/2011.

Αντίθετα, «παγώνει» η επεξεργασία για τη νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων ,που στηρίζεται σε μεταγενέστερους νόμους ( 4030/2011 και 4042/2012) με τους οποίους δόθηκε η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων να αποδεικνύουν την ολοκλήρωση των οικιών τους με ιδιωτικά έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών συνοδευόμενες από τεχνική έκθεση μηχανικού.

Τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς -σύμφωνα με πληροφορίες- απασχόλησε το γεγονός ότι για την υπόθεση της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων δίνονται συνεχώς νέες παρατάσεις. Η τακτική αυτή σε συνδυασμό με την ελαστικότητα των νομιμοποιητικών εγγράφων έχει σαν αποτέλεσμα να ... ξεφυτρώνουν καθημερινά αυθαίρετα κτίσματα . Το κράτος δι' αυτής της οδού επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ... νομιμο εισπρακτικό μηχανισμό με τη επιβολή προστίμων και τη δημιουργία ενός «πράσινου ταμείου», προσπερνώντας όμως τον κίνδυνο όλα αυτά να λειτουργούν σε βάρος του δασικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Για την... ιστορία η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ μετά την προσφυγή κατοίκων του Αμαρουσίου που αντιτίθενται στην νομιμοποίηση αυθαιρέτων, επικαλούμενοι το ενδιαφέρον τους για την προστασία του οικιστικού περιβάλλοντος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΑΠΟΣΥΡΣΗ «ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ» ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ | Matrix 24 04/04/2012

    […] επίσης: ΜΠΟΚΟ ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΣτΕ Tweet(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.