ΕΛΛΑΔΑ

ΞΕΚΙΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η τροπολογία για την ιδιωτική εκπαίδευση αποτέλεσε το μοναδικό θέμα συζήτησης, κατά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ.

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ο Γιώργος Μπαμινιώτης προανήγγειλε την έναρξη τριμερούς διαλόγου για τα θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. «Έγινε ένας ειλικρινής και σοβαρός διάλογος, εκφράστηκε αμοιβαίος προβληματισμός για τη ουσία των θεμάτων», δήλωσε μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχ. Κουρουτός τόνισε: «Συζητήσαμε μόνο το θέμα της τροπολογίας. Είναι μείζον θέμα και βαθιά πολιτικό. Προβληματίστηκε έντονα ο υπουργός Παιδείας για το δίκαιο των αιτημάτων μας».

Ο Μιχ. Κουρούτος επισήμανε ότι η τροπολογία που έχει κατατεθεί δεν απαντάει στα θέματα της ανεργίας των εκπαιδευτικών, καθώς σε πολλά ιδιωτικά σχολεία εργάζονται σήμερα και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί.

Ειδικότερα για το θέμα των απολύσεων, σημείωσε ότι σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει σήμερα για την ιδιωτική εκπαίδευση, ένας εκπαιδευτικός μπορεί να απολυθεί τον πρώτο χρόνο της πρόσληψής του αν κριθεί ότι δεν είναι καλός στη δουλειά του, κάτι που ισχύει και για τον δεύτερο χρόνο. Επέμεινε δε, στη θέση της Ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας ότι με την κατατεθείσα τροπολογία καταργείται το δικαίωμα προσφυγής για καταχρηστική απόλυση στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, μετά την ανακοίνωση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την κατάθεση της τροπολογίας οι σχέσεις με την ΟΙΕΛΕ χτύπησαν κόκκινο. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εξαπέλυσαν «πυρά» κατά του Γ. Μπαμπινιώτη, ενώ προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, ζητώντας την κατάργηση της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για τροπολογία που είχε επεξεργαστεί, πριν να αναλάβει ο ίδιος, αλλά υπεραμύνθηκε της ρύθμισης.

Τους πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο

Ένταση επικράτησε πριν την έναρξη της συνάντησης, καθώς η αντιπροσωπεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πέρασε από αυστηρό αστυνομικό έλεγχο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί στην είσοδο του υπουργείου Παιδείας. Οι αστυνομικοί, επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο, έλεγξαν εξονυχιστικά τους εκπαιδευτικούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ για το περιστατικό, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Οι άνδρες ασφαλείας του Υπουργείου Παιδείας επιφύλαξαν μια πραγματικά «ξεχωριστή» υποδοχή στα μέλη του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ. Αφού υποχρεώθηκαν να στοιβαχθούν ανά ομάδες στον ανελκυστήρα υπό στενή επιτήρηση, εν συνεχεία τους ζητήθηκε να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο. Όταν οι συνδικαλιστές της ΟΙΕΛΕ διαμαρτυρήθηκαν για τις πρωτοφανείς αυτές ενέργειες αλλά και για τις στρατιωτικού ύφους εντολές των ανδρών ασφαλείας του Υπουργείου, οι «φύλακες» της τάξης άρχισαν να τους καθυβρίζουν, απωθώντας βίαια τον αντιπρόεδρο και τον εκπρόσωπο τύπου της Ομοσπονδίας».

Η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε το περιστατικό στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί του ζητήματος...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.