ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΞΕΠΑΓΩΝΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Η κάνουλα του κρατικού χρήματος προς τα κόμματα αναμένεται να ανοίξει αύριο, με την ψήφισή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών. Την πρόθεσή του να μην συμμετέχει στην ψηφοφορία δημοσιοποίησε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία τροπολογία που δεν έχει σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, η τροπολογία που θα ψηφιστεί αύριο θα ανάψει το πράσινο φως, για να μπορέσουν να εισρεύσουν τα κομματικά ταμεία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το κείμενο που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο που ετοίμασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, τα κόμματα θα μπορέσουν να εισπράξουν την τελευταία δόση της τακτικής επιχορήγησης του 2011 και τις δύο πρώτες του 2012, χωρίς αυτές να μπορούν να κατασχεθούν λόγω ανεξόφλητων οφειλών προς τις τράπεζες.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες από ανεξόφλητους λογαριασμούς και οι κρατικές επιχορηγήσεις που είχαν παγώσει για αυτό το λόγο, τώρα απελευθερώνονται.

Στην εν λόγω ρύθμιση αναφέρεται ότι αυτό γίνεται, ώστε να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις της απρόσκοπτης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων εν όψει των εκλογών και διευκρινίζεται ότι οι επόμενες δόσεις του 2012 θα διέπονται από τις δεσμεύσεις και τους περιορισμούς που έχουν συνομολογήσει τα πολιτικά κόμματα με τις τράπεζες με τις οποίες έχουν συνάψει δάνεια.

Σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει στην αυριανή ψηφοφορία κάνοντας λόγο για αυτοκτονική διάθεση του πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταναστών, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επί διακυβέρνησής της έγιναν αθρόες νομιμοποιήσεις μεταναστών και ξεκαθάρισε ότι ο νόμος περί ιθαγένειας, που ο ίδιος είχε προωθήσει και τελικά ψηφίστηκε, αφορούσε τους αποκλειστικά τους νόμιμους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.