ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΗΤΕΙ ΝΑ... ΤΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει», κατεβαίνει στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία. Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε «καθαρή εντολή για να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια».

Παρουσίασε τους πέντε εκλογικούς στόχους της ΝΔ, θέτοντας ως πρώτο την ανατροπή του κλίματος «απελπισίας και μιζέριας στην ελληνική κοινωνία». Ως δεύτερο στόχο έθεσε «να δείξουμε πως θα τα καταφέρει η Ελλάδα», παρουσιάζοντας σχέδιο που θα δίνει βαρύτητα στην ανάκαμψη με κοινωνική συνοχή και διαρθρωτικές αλλαγές. Ως τρίτο στόχο εμφάνισε «να δείξουμε τη διαφορά με τους άλλους». Όπως είπε, «εμείς δεν λέμε ότι λεφτά υπάρχουν, διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ που μας έφερε στην κρίση αλλά και από την Αριστερά που δεν έχει αναγνωρίσει τα λάθη της και δεν έχει προτάσεις, αλλά διαφέρουμε και με τα άλλα μικρότερα κόμματα που παίζουν με την απελπισία του κόσμου και λειτουργούν σαν σωσίβια του ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα έκανε λόγο για τροποποιήσεις στο Μνημόνιο. Τέταρτος στόχος για τον Αντ. Σαμαρά είναι να πείσει η Ν.Δ. ότι ξεχωρίζει και να πετύχει την αυτοδυναμία. Τέλος, έθεσε ως στόχο «να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια στον λαό», βάζοντας στην εξίσωση και τα ζητήματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης και επαναλαμβάνοντας τα περί «ανακατάληψης» των πόλεων.

Όσον αφορά στα ψηφοδέλτια, που παρουσιάζονται αργότερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωστοποίησε ότι θα είναι ανανεωμένα κατά τουλάχιστον 50%. Όπως είπε, δίνεται έμφαση στη νεολαία, σε ανθρώπους προερχόμενους από την ΟΝΝΕΔ, σε νέους επιστήμονες.

Τέλος, ανακοινώθηκε η δημιουργία Εκτελεστικής Εκλογικής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Θα μετέχουν οι Μενέλαος Δασκαλάκης, Λευτέρης Ζαγορίτης, Φίλιππος Ταυρής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Λεωνίδας Κουρής, Κώστας Ζωντανός, Δημήτρης Καραγκούνης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: «ΓΡΑΨΕ-ΣΒΗΣΕ» ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. | Matrix 24 17/04/2012

    […] Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΗΤΕΙ ΝΑ… ΤΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Tweet(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.