ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΣΙΡΑΚ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΑΝΤ

Ένα οικογενειακό πολιτικό δράμα ζει η οικογένεια του πρώην προέδρου της Γαλλίας. Ο Ζακ Σιράκ, λέγεται πως είναι έτοιμος να αποσκιρτήσει από το στρατόπεδο της δεξιάς και να ψηφίσει Φρ. Ολάντ. Η κυρία του, έχει δηλώσει δημόσια τη στήριξή της στον Ν. Σαρκοζί.

Η πληροφορία πως ο Ζακ Σιράκ θα ψηφίσει τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, την Κυριακή, κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, προέρχεται από «πρόσωπο του περιβάλλοντός του», σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.

Πρόκειται για τον ιστορικό Ζαν-Λικ Μπαρέ, ο οποίος βοήθησε τον πρώην πρόεδρο στη συγγραφή των απομνημονευμάτων του και δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Ζακ Σιράκ θα είναι συνεπής με τον εαυτό του ψηφίζοντας τον Ολάντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οικογένεια του Ζακ Σιράκ είναι διχασμένη καθώς πλησιάζει ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με τον Ζαν-Λικ Μπαρέ, η κόρη του Κλοντ Σιράκ και ο γαμπρός του Φρεντερίκ Σαλάτ-Μπαρού κλίνουν επίσης προς τον Ολάντ.

Μόνον η σύζυγός του, η Μπερναντέτ, είναι οπαδός του Νικολά Σαρκοζί και έχει εκδηλώσει δημόσια την υποστήριξή της προς το πρόσωπό του.

Ο Ζαν Σιράκ, ο οποίος δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον σημερινό πρόεδρο της Γαλλίας, είχε δηλώσει το 2011 ότι θα ψηφίσει Ολάντ πριν ανασκευάσει τη δήλωση αυτή λέγοντας ότι αστειευόταν.

Αυτή η δήλωση δεν ήταν καθόλου αστεϊσμός, λέει σήμερα ο Ζαν-Λικ Μπαρέ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.