ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

Για έναν τρίτο δρόμο προς την έξοδο από την κρίση, που δεν θα περνά ούτε μέσα από τον δικομματισμό, αλλά ούτε και από τα άκρα του πολιτικού συστήματος, μίλησε ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Παρουσιάζοντας μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη τους βασικούς άξονες του προγράμματος "Ελλάδα 2020", τάχθηκε υπέρ της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών, υπογραμμίζοντας πως σημαίνουν "όχι μειώσεις μισθών και συντάξεων".

Ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος είναι η σύσταση ενός Ταμείου Αναπτυξιακής Ενίσχυσης με δικαιούχους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πόρους που θα φτάσουν τα 80 δισ. ευρώ μέχρι το 2020. Προβλέπει περίπου οι μισοί να προέλθουν από το κράτος και οι υπόλοιποι από τον ιδιωτικό τομέα και προτείνεται να μπουν στον ταμείο το 25% των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, αξιοποίηση των Ελλήνων που εργάζονται σε όργανα της ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και μικρότερο κράτος με την απόλυση όσων δημοσίων υπαλλήλων που είναι διεφθαρμένοι ή απόντες.

Σχολιάζοντας το ελληνικό πολιτικό σκηνικό, ο Φερχόφσταντ ήταν ιδιαιτέρως σκληρός απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, καθώς υποστήριξε ότι η μοναδική διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι ότι έχουν διαφορετικούς πελάτες.

Μπακογιάννη και Φερχόφσταντ παρουσίασαν το πρόγραμμα στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.