ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και δραματικά διλήμματα για την επόμενη μέρα των εκλογών, οδεύει το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες. Το «παιχνίδι» παίρνει επάνω του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που προς το παρόν εστιάζει στην συμπλήρωση των ψηφοδελτίων που εμφανίζουν σοβαρά κενά.

Πορεία προς τον λαό ξεκινά από αυτή την εβδομάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος που στην πορεία προς τις εκλογές θα βρεθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Το ίδιο θα κάνουν σε μεγάλες πόλεις που δεν προλαβαίνει να πάει εκείνος, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας όλοι στον λόγο τους ένα δραματικό δίλημμα. Αυτό της κυβερνησιμότητας της χώρας την επομένη των εκλογών.

Σε μία προσπάθεια να ανατρέψει τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ καθηλωμένο σε ποσοστά κάτω του 20% και τα δύο μεγάλα κόμματα μακριά από το να συγκεντρώνουν έστω και από κοινού το 51%, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θελήσει να πείσει πως είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί μία σοβαρή διακυβέρνηση για την χώρα την επομένη των εκλογών, αναζητώντας ευρύτερες συμμαχίες στην συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, κυβέρνηση «εθνικής ανόρθωσης», όπως σημειώνουν στην Ιπποκράτους. Σε τρίωρη και πλέον συνεδρίαση της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος χθες πάντως, αποφασίστηκε πως δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και το έτερο δίλημμα που τίθεται εξ αρχής: «η Ελλάδα στο ευρώ ή έξω από αυτό;», καθώς στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι χωρίς το μνημόνιο, η Ελλάδα δεν έχει τρόπο να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Στη σύσκεψη με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, ο κ.Βενιζέλος παρουσίασε και το πρώτο κύμα τηλεοπτικών σποτ του ΠΑΣΟΚ, όπου πρωταγωνιστεί ο ίδιος δίνοντας απαντήσεις σε σειρά επίκαιρων ζητημάτων, ενώ τους ενημέρωσε και για την πορεία συμπλήρωσης των ψηφοδελτίων που πρέπει να ολοκληρωθεί ως απόψε. Ζήτησε μάλιστα τις προτάσεις καθενός ξεχωριστά για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς και για την συμπλήρωση των κενών όπου υπάρχουν και την προσθήκη 20 ακόμα γυναικών που απαιτούνται για να «πιαστεί» το όριο της ποσόστωσης. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο ως την Πέμπτη, δεδομένου ότι η Παρασκευή είναι η καταληκτική ημερομηνία παρουσίασής τους. Αργότερα μάλιστα είχε σύσκεψη και με τα μέλη της Επιτροπής Ανάδειξης υποψηφίων, ενώ νωρίτερα είχε διακόψει την «μίνι» εκλογική επιτροπή για να συσκεφθεί με τους Λίνα Μενδόνη, Ηλία Πλασκοβίτη και Γιώργο Ζανιά, υπευθύνους για το πρόγραμμα του κόμματος. Μέρος αυτού, οι προτάσεις του για την καταπολέμηση της ανεργίας θα παρουσιαστεί από τον ίδιο απόψε, σε ομιλία που θα απευθύνει στους υποψηφίους Ά και ΄Β περιφέρειας Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής.

Αργότερα, θα υπάρξουν και άλλες στοχευμένες παρεμβάσεις του, που θα αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, στους αγρότες, τους δανειολήπτες και την ανάγκη μείωσης των τιμών.

Κατά τα λοιπά, αύριο στην επίσημη πρώτη της διακομματικής επιτροπής, ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να προτείνει και επισήμως τη διεξαγωγή τεσσάρων τηλεμαχιών (debate), δύο μεταξύ του ίδιου και του Αντώνη Σαμαρά και δύο με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών. Από μεθαύριο Πέμπτη, ξεκινά και τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις από το κλειστό στάδιο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη. Αμέσως μετά θα περιοδεύσει σε Κρήτη και Ιωάννινα-Κοζάνη, ενώ στην πορεία, το πρόγραμμά του έχει μετάβαση στην Πελοπόννησο.

Τέλος, ενημέρωσε χθες τα ηγετικά στελέχη του κόμματος για την επικοινωνία του με τον Ζοζέ Εμμανουέλ Μπαρόζο, στον οποίο είχε νωρίτερα αποστείλει επιστολή πέντε σημείων για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας. Ο επικεφαλής της Κομισιόν φέρεται να συνεχάρη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του και να βρήκε σημαντικά και επιβοηθητικά όσα ανέφερε στην επιστολή του.

Επιφανειακά μόνο ασχολήθηκαν με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, με τον κ.Βενιζέλο να τους ενημερώνει για το περιεχόμενο της δήλωσης της Φώφης Γεννηματά λίγο πριν από τη δημοσιοποίησή της και τους παρευρισκόμενους να βρίσκουν ʽάθλιαʼ τη στάση της ΝΔ στο θέμα, θυμίζοντας ότι αυτό ήρθε στο φως με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.