ΕΛΛΑΔΑ

«ΠΥΡΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Εμφανώς ενοχλημένοι από την μη κατάθεση της τροπολογίας για την χρηματοδότηση των ΑΕΙ εμφανίζονται οι πρυτάνεις, που προγραμματίζουν έκτακτη συνεδρίαση.

Το συντονιστικό όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων, που συνεδρίασε στο ΕΜΠ, τάσσεται στο πλευρό του Γ. Μπαμπινιώτη, για την πρόθεσή του να καταθέσει τροπολογία, με την οποία θα αποδεσμεύονταν η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από την υλοποίηση του νόμου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι πρυτάνεις κάνουν λόγο για συνεχείς παλινωδίες από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ προειδοποιούν ότι σε λίγο δεν θα έχουν χρήματα για να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Οι πρυτάνεις δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την υπόσχεση της κυβέρνησης για χρηματοδότησή τους μέχρι τον Ιούνιο, τονίζοντας ότι ακόμη και αν υλοποιηθεί δεν θα αρκέσει για την κάλυψη των αναγκών.

«Κατά την ίδια περίοδο, τα οργανωμένα συμφέροντα που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή κατάσταση συνεχίζουν να βάλουν κατά των Πανεπιστημίων με τους αυτόκλητους και εν υπηρεσία κονδυλοφόρους τους. Τους απαντάμε: Μακάρι να στεκόταν και το Κράτος όρθιο, όπως στέκονται τα Ελληνικά Πανεπιστήμια μέχρι σήμερα», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συντονιστικού της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Οι πρυτάνεις θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο την προσεχή Τρίτη και εκεί θα προσδιορισθεί η θεματολογία και το περιεχόμενο των θέσεων που θα υποστηρίξουν στην ομάδα εργασίας του υπουργείου Παιδείας.

Νωρίτερα, ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, Τρ. Αλμπάνης, αναφερόμενος στην τροπολογία που επιχείρησε να περάσει ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή, δήλωσε: «Έχουμε δει χιλιάδες τροπολογίες να κατατίθενται και για μικρότερους πληθυσμούς από ότι τα πανεπιστήμια».

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων πρόσθεσε ότι η τροπολογία ανεστάλη από συγκεκριμένους κύκλους τής κυβέρνησης και όταν ρωτήθηκε ποιον εννοεί, είπε: «Θα απαντήσω ευθέως: την κυρία Διαμαντοπούλου».

Όσον αφορά στο νόμο για τα Πανεπιστήμια, ο πρύτανης τόνισε ότι «έχει προβλήματα εφαρμογής», ενώ για τη διεύρυνση της Ομάδας Εργασίας, που συγκροτήθηκε από το υπουργείο Παιδείας, υποστήριξε ότι τα ΤΕΙ δεν έχουν μεγάλα προβλήματα όσο τα Πανεπιστήμια.

Επίσης, τόνισε ότι τού προκαλεί εντύπωση το ότι επελέγησαν άτομα που δεν είναι καν στο Προεδρείο της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα ΑΕΙ θα χρηματοδοτούνται με μηνιαίες δόσεις και συγκεκριμένα με δωδεκατημόρια.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.