ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Έτοιμος να παραιτηθεί -αν του το ζητήσει ο πρωθυπουργός- δηλώνει ο Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή τη ρύθμιση για τα οικονομικά των κομμάτων.

«Η παραίτησή μου είναι και σήμερα, όπως έχω πει από την μέρα της ορκωμοσίας μου, ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του πρωθυπουργού», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, θα συναντηθεί εντός της ημέρας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη σημερινή του δήλωση επέμεινε ότι το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, που είχε ετοιμάσει όταν ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών, μπορεί να υιοθετηθεί άμεσα και χαρακτήρισε την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή είναι «ακατανόητα αποσπασματική και αδικαιολόγητη». Ανέφερε ότι «δεν εγκρίθηκε από κανένα κυβερνητικό όργανο, ώστε να συνιστά δεσμευτική κυβερνητική πολιτική» και υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζει τα ταμειακά προβλήματα των κομμάτων, αλλά αντιθέτως «υπονομεύει όση εμπιστοσύνη των πολιτών έχει απομείνει για τα κόμματα, δίνοντας τη χαριστική βολή στον αναντικατάστατο αυτό πυλώνα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Σημειώνεται ότι χθες ο Γ. Ραγκούσης  διαχώρισε τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά στην τροπολογία και είχε γνωστοποιήσει ότι θα απέχει από την ψηφοφορία. Η στάση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιπποκράτους, που τον κατηγόρησε για εκτροχιασμό των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο που ήταν γραμματέας του κόμματος. Ο Γ. Ραγκούσης απάντησε ότι ο έλεγχος των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν στις αρμοδιότητές του.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: «ΠΛΗΓΩΣΕ» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ | Matrix 24 09/04/2012

    […] Γιάννης Ραγκούσης, πραγματοποίησε την «απειλή» του και δεν παρέστη στην ψηφοφορία. Εκτός όμως από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, απείχαν […]

  2. Pingback: ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ | Matrix 24 09/04/2012

    […] ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ… Tweet(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.