ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Σε κινητοποιήσεις σκέφτεται να προχωρήσει μετά το Πάσχα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, αντιδρώντας στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Οι κινητοποιήσεις θα αποφασιστούν μετά το Πάσχα, κατά τη διάρκεια γενικών συνελεύσεων. Ωστόσο, η ΟΛΜΕ προγραμματίζει μια πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο στις 6 το απόγευμα, έξω από τη Βουλή.

Οι καθηγητές αντιδρούν στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και ψηφίζεται την Πέμπτη. Η τροπολογία προβλέπει ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα γίνει βάσει Προεδρικού Διατάγματος.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «η θέσπιση κριτηρίων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αποτελεί ζήτημα που χρήζει ιδιαίτερης επιστημονικής επεξεργασίας. Με την προτεινόμενη ρύθμιση χορηγείται, επιπλέον, εύλογος χρόνος στο αρμόδιο υπουργείο για να ολοκληρώσει το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι διαφωνούν με την αξιολόγηση, ξεκαθαρίζοντας ότι είτε αποτελέσει ξεχωριστή διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς, είτε ενσωματωθεί σε αυτή των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, η ουσία δεν αλλάζει.

Ζητούν να καταργηθεί ο νόμος 4024/2011 για το Βαθμολόγιο-Μισθολόγιο και να αποσυρθεί το σχέδιο ΠΔ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας.

Παράλληλα, ζητούν απόσυρση τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την έκδοση Π.Δ. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.