ΚΟΣΜΟΣ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΓΑΛΛΙΑ

Σε ρυθμούς εκλογών ζει η Γαλλία. Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ πραγματοποιούν προεκλογικές συγκεντρώσεις, προσπαθώντας  να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους, μια εβδομάδα πριν από τον Α' γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Νικολά Σαρκοζί θα μιλήσει στην Πλας ντε Λα Κονκόρντ, την μεγαλύτερη, ιστορική πλατεία του Παρισιού, όπου ο μονάρχης Λουδοβίκος ο 16ος είχε οδηγηθεί στην γκιλοτίνα μετά την επανάσταση του 1789.

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος συνεχίζει να είναι ο επικρατέστερος νικητής σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πρόκειται να μιλήσει εκείνη την ώρα μπροστά στο Σατό ντε Βανσέν, ένα ανακτορικό κάστρο στο ανατολικό άκρο της πόλης που είχαν αποπειραθεί να πυρπολήσουν εργάτες το 1791.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ελπίδες του Σαρκοζί να επανεκλεγεί μειώνονται, καθώς η πρόσφατη άνοδός του φάνηκε να μην επαρκεί. Ο Φρ.Ολάντ φέρεται ότι ανακτά το προβάδισμα στον πρώτο γύρο και εκλέγεται με διαφορά από 9 ως 14 μονάδων στον δεύτερο.

Ενώ η ομάδα του Ολάντ μοιάζει ήρεμη, οι συνεργάτες του Σαρκοζί προσπαθούν εντατικά να ανατρέψουν την εικόνα, καθώς η εκστρατεία του μοιάζει να έχει απολέσει το σφρίγος της.

Αφού αποπειράθηκε να προβάλλει μια ιδιαίτερα σκληρή στάση στα ζητήματα της μετανάστευσης και της προστασίας των γαλλικών προϊόντων για να προσελκύσει ψηφοφόρους της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει πλέον ότι είναι ένας υποψήφιος που επιδιώκει να προσελκύσει ψήφους από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως είναι «έτοιμος να αναλάβει πρόεδρος της Γαλλίας».

Οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν είτε σε μία, είτε σε δύο τηλεμαχίες, αλλά αφού διεξαχθεί ο πρώτος γύρος.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.