ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

Με ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ αντιδρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιχειρώντας να αποδομήσει προκαταβολικά το «Ζάππειο 3» που παρουσίασε χθες ο Αντώνης Σαμαράς. Την ίδια στιγμή, δειλά, αλλά σταθερά και ο κ. Βενιζέλος ανοίγει τη βεντάλια των υποσχέσεων…

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, «απαγκίστρωση» από το Μνημόνιο, παρότι τις προηγούμενες ημέρες παρουσίαζε ως δεδομένες τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και κατηγορούσε όποιον επιχειρούσε –τον πρόεδρο της ΝΔ, κατά βάση- να υπονοήσει ότι υπάρχουν περιθώρια αλλαγών σε όσα έχουν υπογραφεί και ψηφιστεί.

Συσπείρωση

Σε κάθε περίπτωση, με τα ποσοστά συσπείρωσης των οπαδών του ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται στο ναδίρ 15 ημέρες πριν τις εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλιμακώνει τις προσωπικές επιθέσεις του προς τον πρόεδρο της ΝΔ και τις εξαγγελίες του, σε μια προσπάθεια να περιχαρακώσει, αν μη τι άλλο, όλους όσοι φλερτάρουν με το ενδεχόμενο να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας χθες βράδυ στα Γιάννενα, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε τη δέσμευση Σαμαρά για νέο φορολογικό και αναπτυξιακό νομοσχέδιο, διερωτώμενος γιατί η ΝΔ αποχώρησε από το διάλογο για το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα. Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ πως υπόσχεται… ψηφισμένες και θεσμοθετημένες παρεμβάσεις, αναφέροντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπόσχεται αυτά που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει νομοθετήσει ως υπουργός Οικονομικών. Ως παράδειγμα, μάλιστα, ο  κ. Βενιζέλος έφερε το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο (που υπόσχεται ο πρόεδρος της ΝΔ), υπενθυμίζοντας ότι αυτό έχει ήδη ψηφιστεί και από τους «γαλάζιους» βουλευτές κατά τη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Σε ό,τι αφορά στη δέσμευση Σαμαρά για μη περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Ο κ.Σαμαράς προσβάλλει προσωπικά τον Λουκά Παπαδήμο και εμένα. Ξενυχτήσαμε μερόνυχτα ολόκληρα στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θέματα. Γιατί έπρεπε να πείσουμε την Ευρώπη και το ΔΝΤ πως δεν είναι δυνατόν να στηρίξουμε την ανάκαμψη της οικονομίας στη συμπίεση των μισθών και συμφωνήσαμε με κόπο στη διασφάλιση του 13ουκαι 14ου μισθού, πράγμα που υπάρχει στην αλληλογραφία, υπάρχει στο πρόγραμμα», είπε. «Τι εγγυάται ο κ.Σαμαράς; Αυτό που πέτυχα εγώ και αυτό που υπογράψαμε όλοι;», διερωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιχειρώντας να ακυρώσει το βασικό κομμάτι «παροχολογίας» του προέδρου της ΝΔ κατά την παρουσίαση του «Ζαππείου 3». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε, επίσης, τον Αντώνη Σαμαρά για «ηθικά ενοχλητική» πρόταση περί φορολογικής αμνηστίας για όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. «Έτσι θα φάνταζαν ως οι χαζοί της υπόθεσης όσοι άφησαν τις καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες», είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος ακύρωσε και τις «γαλάζιες» εξαγγελίες περί θεσμοθέτησης ΑΟΖ και σχετικά με τον ορυκτό πλούτο, υπενθυμίζοντας ότι σχετικά νομοσχέδια έχει φέρει –και έχουν ψηφιστεί- ο Γιάννης Μανιάτης στη Βουλή.

Κατά τα λοιπά, σήμερα αναμένεται, κατά πληροφορίες, να παραχωρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ενώ θα εντείνει τις παρεμβάσεις του παρουσιάζοντας προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και παραχωρώντας συνεντεύξεις τύπου σε περιφερειακά ΜΜΕ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.