ΚΟΣΜΟΣ

ΣΥΡΙΑ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η αντιπολίτευση της Συρίας κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος Ασάντ, πέντε ώρες μετά την κατάπαυση του πυρός.

«Καλούμε τον λαό να διαδηλώσει και να εκφρασθεί διότι αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του», δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, Μπουρχάν Γαλιούν. Πρόσθεσε ότι το σχέδιο του ΟΗΕ για την εκτόνωση της κρίσης εγγυάται το δικαίωμα στην πραγματοποίηση ειρηνικών διαδηλώσεων.

«Η κατάπαυση του πυρός δεν έχει καμία αξία εάν δεν επιτρέπει στον λαό να διαδηλώνει και το σχέδιο Αναν δεν έχει καμία αξία εάν δεν επιτρέπει τη μετάβαση της χώρας προς μία δημοκρατική, πλουραλιστική διακυβέρνηση», σημείωσε.

 Με το δάχτυλο στη σκανδάλη ο στρατός

Παράλληλα, εξέφρασε αμφιβολίες αν το καθεστώς θα τηρήσει την εκεχειρία. Εξάλλου, ο στρατός έχει ανακοινώσει πως θα απαντήσει σε «τρομοκρατικές επιθέσεις». Οι στρατιωτικές δυνάμεις σταμάτησαν τις επιχειρήσεις στις έξι το πρωί, αλλά δεν έχουν αποσυρθεί, όπως προβλέπει το σχέδιο Ανάν. Σύμφωνα με την καθεστωτική εφημερίδα Al-Watan, ο στρατός θα αποσυρθεί «όταν θα έχει αποκατασταθεί η τάξη». Ωστόσο, στο δημοσίευμα αφήνεται να εννοηθεί ότι ο στρατός δεν θα φύγει από τις κατοικημένες περιοχές, καθώς αναφέρεται πως «το να μιλάμε για απόσυρση του στρατού από τις πόλεις αποτελεί κατάφωρη επίθεση κατά της συριακής κυριαρχίας».

Διαβάστε ακόμη:

ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Καλούμε τον λαό να διαδηλώσει και να εκφρασθεί διότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα, οι διαδηλώσεις αποτελούν σημείο-κλειδί του σχεδίου

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΣΥΡΙΑ: ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ | Matrix 24 12/04/2012

    […] ΣΥΡΙΑ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.