ΚΟΣΜΟΣ

ΤΑ ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΟΥΒΕΪΤΙΑΝΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Με την ποινή των επτά χρόνων κάθειρξης και το χρηματικό πρόστιμο των 108.000 δολαρίων τιμωρήθηκε ένας υπάλληλος του υπουργείου Ισλαμικών Υποθέσεων στο Κουβέιτ επειδή τόλμησε να σχολιάσει αρνητικά μέσω του twitter το σίιτικο δόγμα.

 

Πρόκειται για τον Μοχάμεντ αλ Μουλάιφι, μουσουλμάνος σουνίτης στο θρήσκευμα,  ο οποίος συνελήφθη στις 11 Φεβρουαρίου αφού ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ένα άρθρο που κρίθηκε ότι προσέβαλε τους σιίτες. Κρατήθηκε για σαράντα ημέρες προτού αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σήμερα το δικαστήριο έκρινε τον Μουλάιφι ένοχο για δυσφήμιση του σιιτικού δόγματος και για διασπορά ψευδών ειδήσεων που βλάπτουν την εικόνα του Κουβέιτ, ενώ οι δικηγόροι του απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις επί του θέματος περιορίστηκαν να πουν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος στο Κουβέιτ για θρησκευτικά σχόλια μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση του Κουβέιτ έχει καταδικάσει σε φυλάκιση σουνίτες και σιίτες ακτιβιστές για σχόλιά τους στο twitter, τα οποία κρίθηκαν προσβλητικά προς την αντίθετη κοινότητα, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων είναι τεταμένες  εξαιτίας των περιφερειακών εντάσεων.

Σημειώνεται ότι οι σιίτες αποτελούν περίπου το ένα τρίτο του αυτόχθονα πληθυσμού της χώρας.

 

Οι δικηγόροι του θα ασκήσουν έφεση.

Ο Μουλάιφι

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.