ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Για νομικά ζητήματα και θέματα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση και αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής, πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου γίνεται λόγος για «θεαματικό» ή «θεατρικό» τρόπο που εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης κατά του εντολέα τους το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και επισημαίνουν ότι δεν προηγήθηκε κλήση σε απολογία.

Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου αναφέρουν, επίσης, ότι:

  • δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να μελετηθεί μία δικογραφία 100.000 σελίδων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί ο κ.Τσοχατζόπουλος να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται την Δευτέρα του Πάσχα,
  • δεν υπάρχει λόγος να ερευνάται εκ νέου η υπόθεση της προμήθειας των πυραύλων TOR-M1, καθώς το θέμα έκλεισε με την διερεύνησή του από την Βουλή, χωρίς να προκύψουν ποινικές ευθύνες για τον υπουργό,
  • δεν μπορεί να διώκεται ένας πρώην υπουργός για αδικήματα που σε κάθε περίπτωση έχουν παραγραφεί με βάση την κείμενη νομοθεσία και το συνταγματικό πλαίσιο.

Παράλληλα, οι συνήγοροι του κ.Τσοχατζόπουλου αναρωτιούνται γιατί αποφασίστηκε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για έναν άνθρωπο που τους τελευταίους 20 μήνες όποτε εκλήθη από τις ανακριτικές Αρχές έσπευσε να καταθέσει, σε ανακριτές και εισαγγελείς.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.