ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΟΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ - ΜΟΣΙΑΛΟΣ

Παρενέργειες φαίνεται οτι έχει η απόφαση Βενιζέλου να επιστρέψουν όλοι οι διαγραμμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτια. Με το Στέφανο Μάνο συνομιλούν Γ. Ραγκούσης και Η. Μόσιαλος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Άμυνας Γ. Ραγκούσης όταν πληροφορήθηκε ότι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προτίθεται, στα πλαίσια πανστρατιάς που θα κηρύξει, να θεραπεύσει την απόφαση που είχε λάβει ο Γ. Παπανδρέου -και για την οποίαν ο Γ. Ραγκούσης παρασκηνιακά είχε πιέσει υπερβολικά ώστε να ληφθει- επικοινώνησε με τον Ευάγγ. Βενιζέλο και σε έντονο ύφος απαίτησε να μην επιστρέψουν οι διαγραμμένοι.

Ο κ. Βενιζέλος του είπε ότι το θέμα είναι αποκλειστικά δικής του αρμοδιότητας, δεν τον αφορά και να μην τολμήσει να τον ενοχλήσει ξανα για το θέμα. Κατόπιν τούτου ο Γ. Ραγκούσης προσπάθησε να πείσει τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Άννα Διαμαντοπούλου να επανασυστήσουν την «τρόϊκα», να έλθουν σε επαφή με τον Λουκά Παπαδήμο και να προχωρήσουν στην ίδρυση μεταρρυθμιστικού κόμματος στο οποίο θα καλέσουν να συμμετάσχουν και οι Αλ. Παπαδόπουλος και Γ. Φλωρίδης.

Η άρνηση των Λοβέρδου και Διαμαντοπούλου έφερε τον υφυπουργό Άμυνας σε απόγνωση και αποφάσισε να τηλεφωνήσει στον Γ. Παπανδρέου προκειμένου να τον πείσει να ηγηθεί ο πρωην πρωθυπουργός νέου κόμματος. Ο Γ. Παπανδρέου παρά τις συνεχείς προσπάθειες και οχλήσεις δεν απάντησε ποτέ στο τηλέφωνο και έτσι ο Κ. Ραγκούσης κατέφυγε στους Παύλο Γερουλάνο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου προκειμένου να μεταφέρουν την άποψή του στον Γ. Παπανδρέου. Και οι δυο αρνήθηκαν να το πράξουν, όπως αρνήθηκαν να προχωρήσουν και στην υπογραφή κειμένου με το οποίο θα καταγγέλεται ο Ευάγγ. Βενιζέλος, ενώ του ξεκαθάρισαν ότι και οι δυο θα είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής.

Μετά από αυτό ο υφυπουργός Αμυνας κάλεσε στο σπίτι του στην οδό Στησιχόρου (όπισθεν του μεγάρου Μαξίμου) τον Ηλία Μόσιαλο και αποφάσισαν να έλθουν σε επαφή με τον Στέφανο Μάνο προκειμένου να προσχωρήσουν στη «Δράση». Ο Στ. Μάνος, ως συνηθίζει, τους είπε ότι πριν συζητήσει μαζί τους πρέπει να τους κάνει το πολιτικό τεστ για να δει αν συμπίπτουν οι απόψεις τους, όπερ και εγένετο. Όταν διαπιστώθηκε ότι οι απόψεις τους είναι παραπλήσιες, συμφωνήθηκε οι δυο άνδρες να συγγράψουν κείμενο-διακηρυξη με το οποίο θα καλούν κι άλλα στελέχη, και ιδιως όσους ανήκουν στην Κίνηση Π80, να πράξουν το ίδιο.

Πηγές από το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν όλο το ως άνω παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι ενδέχεται ο Γ. Ραγκούσης να μην ενταχθεί τελικά ούτε στο κόμμα του Στ. Μάνου και να προσχωρήσει μαζι με τον Ηλ. Μόσιαλο στη ΔΗΜΑΡ, με την οποίαν ο πρώην υπουργός Τύπου διατηρεί άριστες επαφές καθώς προέρχεται από το χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι σπασμωδικές, όπως οι ίδιοι τις χαρακτηρίζουν, κινήσεις του Γ. Ραγκούση οφείλονται στο γεγονός ότι με την επιστροφή των διαγραμμένων βουλευτών δεν εκλέγεται βουλευτής στη Β´ Αθήνας όπου επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

Σ´αυτή την εκλογική περιφέρεια εικάζεται πως το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει από 6 έως 8 βουλευτές. Ως σίγουροι θεωρούνται οι Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Κακλαμάνης, Ευθυμίου, Χρυσοχοίδης, αλλά και ο Δημ. Ρέππας που θα μετακομίσει από την Αρκαδία. Η επιστροφή (σε περίπτωση «πανστρατιάς») της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και της Μιλένας Αποστολάκη και η βασίμως πιθανολογούμενη, ως γυναίκες, εκλογή τους ελαχιστοποιεί, αν δεν εκμηδενίζει, την πιθανότητα Ραγκούση να εκλεγεί, καθώς ο ίδιος δεν έχει εκλογική βάση αφου και στις εκλογές του 2007 και του 2009 ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Υπάρχει πάντως και το ενδεχόμενο ο Γ. Ραγκούσης να συνέλθει από τον εφιάλτη που ζει και τίποτε απ´ όλα αυτά να μην συμβεί και να αποφασίσει απλώς να μην είναι υποψήφιος ή να πολιτευθεί στην Πάρο...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. pana8a08 19:44 01/04/2012

    επίσης η γη είναι τετράγωνη. καλό μήνα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.