ΚΟΣΜΟΣ

ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ

Η Ισπανία είναι σε θέση να βγει από την κρίση χωρίς εξωτερική βοήθεια, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Λουίς ντε Γκίντος, διαψεύδοντας τα σενάρια περί αιτήματος οικονομικής βοήθειας από την Ε.Ε..

«Ένα τέτοιο αίτημα θα σήμαινε ότι έχουν αποτύχει οι οικονομικές πολιτικές και θα έστελνε αρνητικό μήνυμα στις αγορές, θα ήταν η χειρότερη δυνατή λύση, η τελευταία που θα εξετάζαμε», δήλωσε ο ισπανός υπουργός, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν έχει νόημα η χώρα του να συγκρίνεται με την Ελλάδα, καθώς η κατάσταση στις δύο χώρες είναι εντελώς διαφορετική.

Φαίνεται βέβαια πως οι αγορές έχουν άλλη εικόνα από τον ισπανό πολιτικό, καθώς οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων αυξήθηκαν χθες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων «σκαρφάλωσαν» εχθές στο 5,86% και το spread (η διαφορά) τους με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα ξεπέρασε τις 4 ποσοστιαίες μονάδες για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο κ. Λουίς ντε Γκίντος απέδωσε την απότομη αύξηση των spreads στη γενικότερη νευρικότητα που υπάρχει στις αγορές...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.