ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Λειτουργία των καταστημάτων και την Κυριακή προβλέπει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα «Aθήνα Ξανά», που έχει ως στόχο την αναβάθμιση του κέντρο της πρωτεύουσας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν πριν η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο δήμος Αθηναίων σχεδιάζει, τη μετατροπή τριών εγκαταλειμμένων ξενοδοχείων στην περιοχή της Ομόνοιας σε κέντρα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας με προγράμματα επιδότησης για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κίνητρα για ανάπτυξη για start up επιχειρήσεις, συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών για δημιουργία εταιρειών «ντιζάιν» κ.λπ..

Επίσης ο δήμος θα προχωρήσει και στη δημιουργία δικτύου κοινωνικής στέγασης, κέντρου διαμονής για ηλικιωμένους αστέγους και κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Για την αναζωογόνηση του αστικού ιστού προβλέπεται η ανάπλαση και δημιουργία πράσινου σε έντεκα πλατείες του κέντρου της πόλης, η βελτίωση του αστικού τοπίου, η ανάκτηση δημόσιου χώρου, η βελτίωση των πεζοδρομίων και του ηλεκτροφωτισμού, η δημιουργία «πράσινων» στεγών στα σχολεία, πράσινων διαδρομών και ποδηλατοδρόμων από την Ακαδημία Πλάτωνος μέχρι τον Κεραμεικό κ.λπ.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται έχουν χρονικό ορίζοντα δεκαετίας, ενώ θα χρηματοδοτηθούν με κονδύλια από το ΕΣΠΑ άνω του 1 δισ. ευρώ. Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, δράσεων, σε ένα πλέγμα πέντε αξόνων που θα δημοπρατηθούν τους επόμενους 6- 9 μήνες και θα έχουν ολοκληρωθεί στα επόμενα 2,5 χρόνια.

Στο πρόγραμμα τίθενται οι εξής στόχοι:

-Ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας.

-Αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης.

-Αναζωογόνηση του αστικού ιστού.

-Αποτελεσματική διαχείριση της κοινωνικής κρίσης.

-Διασφάλιση της υλοποίησης και της βιωσιμότητας του προγράμματος.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΕΣΕΕ

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.