ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ DISCOVERY

Για τελευταία φορά στον αέρα και πάνω από την Ουάσινγκτον, βρέθηκε σήμερα το Discovery, το θρυλικό διαστημικό λεωφορείο της NASA. 

 

Το Discovery καθ' οδόν για το μουσείο Smithosonian  «πέταξε»  σε ύψος μόλις 457 μέτρων πάνω από την αμερικανική πρωτεύουσα τοποθετημένο σε ένα ειδικά τροποποιημένο Boeing 747.

Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί στα ψηλά κτίρια της Ουάσινγκτον προκειμένου να δουν το διαστημικό λεωφορείο κατά τη διάρκεια της τελευταίας πτήσης του, ενώ νωρίτερα τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της Φλόριντα ζητωκραύγαζαν και χειροκροτούσαν την ώρα που απογειωνόταν από το διαστημικό κέντρο Κένεντι.

Το Discovery εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά στις 30 Αυγούστου του 1984 και έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες ημέρες επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων (352), διασχίζοντας 241 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Μετέφερε επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό αστροναυτών (246).

Το τελευταίο ταξίδι του σε τροχιά έγινε το Φεβρουάριο-Μάρτιο 2011, για μια αποστολή 13 ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και ήταν το πρώτο από τα τρία λεωφορεία που συνταξιοδοτήθηκε.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.