ΕΛΛΑΔΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ (ΑΝΤΙ)ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ

Σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις του ΟΓΑ και το δώρο Πάσχα, ή ορθότερα, το επίδομα των 200 ευρώ, που έχει υποκαταστήσει εδώ και δύο χρόνια το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους.

Το αντίστοιχο επίδομα – δώρο για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ θα καταβληθεί στις  5 Απριλίου.

Η καταβολή θα γίνει με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Να σημειωθεί ότι, ως δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους, δίνεται  ποσό  200 ευρώ.

Το δώρο Πάσχα χορηγείται στους συνταξιούχους των οποίων η καταβαλλόμενη κύρια σύνταξη, στην οποία συνυπολογίζονται οι προσαυξήσεις λόγω οικογενειακών βαρών, το επίδομα απόλυτης αναπηρίας καθώς και τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, υπολογιζόμενη σε δωδεκάμηνη βάση, δεν υπερβαίνει μηνιαίως το ποσό των 2.500 ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του ποσού, τα επιδόματα μειώνονται αναλόγως, ώστε το εξαγόμενο ποσό, στο οποίο συνυπολογίζονται και τα προαναφερόμενα επιδόματα, να µην υπερβαίνει αυτό το όριο.

Προϋπόθεση είναι οι συνταξιούχοι να έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Από τον ηλικιακό περιορισμό εξαιρούνται:

Oι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας,  όσοι συνταξιοδοτούνται µε το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, οι συνταξιοδοτούμενοι λόγω θανάτου σύζυγοι και γονείς, τα συνταξιοδοτούμενα λόγω θανάτου τέκνα, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 18ο ή, εφόσον σπουδάζουν, το 24ο έτος της ηλικίας τους, καθώς και αυτά που έχουν κριθεί ανίκανα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα.

Την Πέμπτη (5/4) θα καταβληθεί το επίδομα του Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα η καταβολή του δώρου, θα πρέπει να γίνει έως τη Μεγάλη Τετάρτη (11/4).

Τη Μεγάλη Τετάρτη,  θα καταβληθούν από το ΝΑΤ η σύνταξη Μαΐου και το δώρο Πάσχα.

Μετά από σχετική απόφαση της υπουργού Ανάπτυξης Άννας Διαμαντοπούλου, εντός των επομένων ημερών αναμένεται και η καταβολή,  από τον Οίκο του Ναύτου, του επιδόματος  των 235-300 ευρώ που λαμβάνουν ως δώρο οι άνεργοι ναυτικοί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.