ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ... ΕΥΧΕΣ ΜΠΑΡΟΖΟ - ΜΟΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημοσιονομική πειθαρχία σε συνδυασμό με στοχευμένες επενδύσεις είναι το «κλειδί» προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα,σύμφωνα με το πρόεδρο της Κομισιόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο ανδρών, αναφερόμενοι σε πρόσφατες δηλώσεις του σοσιαλιστή υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα επιτευχθεί μέσω της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και όχι μέσω μεγαλύτερων δημοσιονομικών δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Ολάντ έχει δηλώσει ότι, αν εκλεγεί, θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου ενισχυμένης δημοσιονομικής πειθαρχίας, ώστε να ενσωματωθεί σε αυτό μια μεγάλη αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Μόντι και Μπαρόζο έπειτα και από τη συνάντησή τους «η ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί αν επικεντρωθούμε σταδιακά στην ανταγωνιστικότητα και όχι αυξάνοντας τα ποσοστά του χρέους».

Ωστόσο πρόσθεσαν ότι «η δημοσιονομική λιτότητα θα πρέπει να συμβαδίζει με στοχευμένες επενδύσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να βελτιωθεί η βραχυπρόθεσμη ζήτηση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι, υπογράμμισε   ότι «η λιτότητα είναι η βάση πάνω στην οποία πρέπει να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την ανάπτυξη... Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.