ΚΟΣΜΟΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Εντονα αντέδρασαν δεκάδες φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές  στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού όταν οι αεροπορικές εταιρίες δεν τους επέτρεψαν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα γιατί τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα «ανεπιθύμητα πρόσωπα» για το Ισραήλ.

Οι ακτιβιστές έφτασαν στο αεροδρόμιο στις 5 το πρωί, στον τερματικό σταθμό 1 με σκοπό να επιβιβαστούν στις πτήσεις της Lufthansa και της Swiss Air με προορισμό το Τελ Αβίβ, από όπου θα μετέβαιναν στην Βηθλεέμ στο πλαίσιο της επιχείρησης «Καλωσήρθατε στην Παλαιστίνη 2012». Ωστόσο μετά από αίτημα των ισραηλινών αρχών, δεν τους επετράπη να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ακτιβιστές είχαν ενημερωθεί από την Πέμπτη ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν προς το Ισραήλ, αλλά αποφάσισαν να μεταβούν στο αεροδρόμιο για να καταγγείλουν αυτήν την απόφαση.

Στο μεταξύ, τέσσερις ακτιβιστές κατάφεραν να ταξιδέψουν με πτήση της El-Al ως το Ισραήλ, όπου όμως συνελήφθησαν μόλις αφίχθησαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Στο αεροδρόμιο της Γενεύης περίπου 20 ακτιβιστές κατάφεραν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα με προορισμό το Μπεν Γκουριόν , όμως δεκάδες άλλοι εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Η επιχείρηση «Καλωσήρθατε στην Παλαιστίνη» πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή 1.500 ακτιβιστών. Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να καταγγείλουν τον έλεγχο που ασκεί το Ισραήλ στις μετακινήσεις προς και από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, καθώς οι άνθρωποι που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Δυτική Όχθη είναι αναγκασμένοι να περνούν από το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.