ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΙΝΑΙ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ», ΕΧΟΥΝ(;) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Απορρίπτουν τη «φεντεραλιστική Eυρώπη», προκρίνουν διοικητική και πολιτική αυτοτέλεια σε Δικαιοσύνη, Δημόσια Τάξη και Άμυνα, αυστηρό έλεγχο της λαθρομετανάστευσης αλλά και… κούρεμα των δανείων που έχουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις τράπεζες. Είναι το πρόγραμμα, ένα τμήμα τουλάχιστον, των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το προγραμματικό κείμενο που δημοσιεύθηκε, προς διαβούλευση, το πρωί υιοθετεί σαφή ελληνοκεντρικά χαρακτηριστικά, προσέχοντας ωστόσο να αποφύγει την ταύτιση με άλλα σχήματα του χώρου της Δεξιάς. «Δεν μπορούμε πλέον να διαπραγματευόμαστε τα εν λόγω ζητήματα (Τουρκία, Σκόπια, Κυπριακό, μεταναστευτικό) χωρίς εθνική στρατηγική, αποσπασματικά, από ανίσχυρη θέση λόγω των εξελίξεων. Το σύνολο των ζητημάτων του χρέους, της ποιότητας ζωής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των γεωπολιτικών ισορροπιών και πλήθος άλλων στρατηγικής σημασίας συνιστωσών πρέπει να αντιμετωπιστούν ολιστικά. Μπορούμε, ελπίζουμε, θα επενδύσουμε στην ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση των εναλλακτικών επιλογών μας εντός και εκτός Ευρώπης με σκοπό την αύξηση του χώρου των στρατηγικών επιλογών που τιμούν το χρέος στην ιστορία, στον πολιτισμό και στις δυνατότητες του Ελληνικού Έθνους» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν «βάρος» στους τομείς της Δημοσίας Τάξης και Εθνικής Άμυνας , όπου ουσιαστικά προκρίνουν την διοίκησή τους από τη «φυσική ηγεσία» των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων ενώ θέτουν ως στόχο την κατά προτεραιότητα αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των ενστόλων.

Στον τομέα της οικονομίας, μεταξύ άλλων,  απορρίπτουν το πρόγραμμα «Ήλιος» ως εκχώρηση παραγωγικής γης σε ξένους που αποσκοπεί στην αποξένωση των πολιτών από την πρωτογενή παραγωγή, ενώ ζητούν:

-          Κούρεμα δανείων ιδιωτών και επιχειρήσεων

-          Πάγωμα αντικειμενικών αξιών, κατάργηση έκτακτων εισφορών και ΦΠΑ στην οικοδομή, ενιαίος φόρος μεταβίβασης 10% για ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ

-          Ανώτατο φορολογικό κλιμάκιο 25%

-          Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 15% για όλα τα προϊόντα ή υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια, και 5% για τους τομείς του τουρισμού, των ναυτιλιακών εργασιών και του πρωτογενή τομέα.

-          Μεταβίβαση στο κράτος των «κοιμώμενων τραπεζικών λογαριασμών» που δεν κινούνται τα τελευταία 10 – 15 χρόνια

-          Συγκρότηση Ελληνικής Τράπεζας Επενδύσεων, στην οποία περιέρχεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αλλά και του χρυσού και τιμαλφών που ανταλλάσσονται στα ενεχυροδανειστήρια…

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - 1η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. E Petrakidoy 9:55 07/04/2012

    thelo piso ta omologa moy

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.