ΥΓΕΙΑ

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Την προσοχή όλων στις διατροφικές επιλογές τους τις ημέρες που ακολουθούν, εφιστούν οι γιατροί, καθώς περιστατικά γαστρεντερίτιδας και τροφικής δηλητηρίασης κατακλύζουν τα νοσοκομεία, μετά τη νηστεία του Πάσχα.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Το γιορτινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα σηματοδοτεί το τέλος της νηστείας, αλλά μπορεί να αποτελέσει και διατροφική παγίδα, για όσους δεν κινηθούν με σύνεση και προσοχή και «πέσουν με τα μούτρα» στις λιχουδιές της Κυριακής.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης και γαστρεντερίτιδας, που καταλήγουν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, αυξάνονται κατά 20%.

Πρόκειται κυρίως για εκείνους που απείχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω νηστείας, από συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές αλλά και από τις μεγάλες ποσότητες και οι οποίοι ρίχνονται στο φαγητό.

Για να μην ξεχνάμε και τα πιο σοβαρά περιστατικά, καρδιαγγειακών προβλημάτων, κυρίως σε άτομα με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό.

Έτσι, αν και η οικονομική κρίση αναμένεται να έχει περιορίσει, σε μεγάλο βαθμό, και το μέγεθος του εορταστικού τραπεζιού, παρόλα αυτά νοσοκομεία, κέντρα υγείας και οι γιατροί βρίσκονται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν ανάλογα έκτακτα περιστατικά και εφέτος.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.