ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ», Η ΝΔ ΜΠΟΡΕΙ(;)

Εκλογές με θετικό μήνυμα επιλέγει το ηγετικό επιτελείο της Συγγρού. Ανάπτυξη, ασφάλεια, ισχυρή κυβέρνηση τα τρία επίπεδα του πολιτικού λόγου του Αντώνη Σαμαρά, αρχής γενομένης αύριο από το Αιγάλεω.

«Η συζήτηση περί μνημονίου ή μη είναι παρελθόν, ο στόχος μας είναι να τονίσουμε τί μπορούμε να κάνουμε ώστε να βγούμε μία ώρα αρχύτερα από την ύφεση». Σε αυτό το μοτίβο κινείται η συζήτηση των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά, τα πρωινά στον 3ο όροφο της Συγγρού. Θετικό μήνυμα αισιοδοξίας και, παράλληλα, όλα τα επιχειρήματα που θα οδηγούν σε περιορισμό της ψήφου διαμαρτυρίας προς τα μικρότερα κόμματα βρίσκονται στον πυρήνα της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται μετά τις εορτές του Πάσχα. Μέχρι τότε, ο κ. Σαμαράς θα δώσει μία συνέντευξη (απόψε Μέγκα) ενώ θα μιλήσει και σε συγκέντρωση στο κλειστό του Αιγάλεω για την επιτυχία της οποίας έχουν κινητοποιηθεί όλες οι οργανώσεις της Β’ Αθηνών. Θεωρείται εξόχως πιθανή και μία δήλωση, με την οποία θα σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του αγώνα, αμέσως μετά την επίσημη διάλυση της Βουλής, πιθανότατα τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε στίγμα των προθέσεών του, με το χθεσινό του άρθρο στη  Wall Street Journal, στο οποίο επανέλαβε τη θέση του υπέρ της υιοθέτησης μέτρων ανάπτυξης, της στήριξης της χώρας από τους εταίρους της αλλά και της αποφασιστικής προώθησης των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να καταλήξει ότι η Ελλάδα δεν είναι μία χαμένη υπόθεση αλλά κέρδος για την Ευρώπη.

Η προεκλογική ατζέντα του κ. Σαμαρά θα στηριχθεί σε τρεις πυλώνες. Την ανάπτυξη, συνυφασμένη με τη δημιουργία θέσεων εργασίας άρα τη μείωση της ανεργίας, την ασφάλεια όχι μόνον υπό την έννοια της εγκληματικότητας ή της λαθρομετανάστευσης αλλά υπό τη γενικότερη ομπρέλα της εξασφάλισης βασικών υποδομών υγείας, πρόνοιας για τους πολίτες και, τέλος, την ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας όπου και θα τεθεί το δίλημμα των εκλογών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.