ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΚΡΙΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η έκθεση της υπηρεσίας Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ για τις περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω των κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ. Αναμένεται και νέο πόρισμα για κυκλώματα τοκογλυφίας σε Αττική, Θεσσαλονίκη και  Βόλο.

Στέλεχος του ΣΔΟΕ αναφέρει στο matrix24.gr ότι το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες τοκογλυφικού περιεχομένου παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση. Σημειώνει δε ότι  η αδυναμία πλέον πολλών επιχειρηματιών να αντλήσουν χρήματα από τις τράπεζες τους οδηγεί σε τοκογλύφους με ανεξέλεγκτες συνέπειες τόσο για τις επιχειρήσεις τους όσο και για τις οικογένειες τους. Στο ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν οι καταγγελίες των πολιτών που έχουν πέσει θύματα τοκογλύφων με αποτέλεσμα  να αποκαλυφθούν οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων.
Όσον αφορά στα κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ που χρησιμοποιούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, το ΣΔΟΕ έχει ήδη λάβει βεβαιώσεις κερδισμένων δελτίων υψηλών ποσών που έχουν ζητηθεί από διάφορα φυσικά πρόσωπα προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα. Έχει επεξεργασθεί τα σχετικά αποδεικτικά βεβαιώσεων που προέρχονται από τα παιχνίδια του στοιχήματος, του λόττο και του τζόκερ και σύντομα η έκθεση θα παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες.

Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι ο έλεγχος δεν τελειώνει με την παράδοση της έκθεσης. Έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον ΟΠΑΠ και θα αποστέλλονται συνεχώς τα στοιχεία όσων ζητούν βεβαιώσεις προκειμένου να εξετάζονται εάν πραγματικά είναι οι δικαιούχοι ή εάν έχουν τα έχουν αγοράσει από πρακτορεία ακόμα και από τους πραγματικούς δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.